temno

Registracija več dejavnosti v podjetju

VPRAŠANJE

Odpreti nameravam podjetje, ki se bo ukvarjalo pedvsem s peko piškotov. Ker smo na podeželju, bi preko podjetja opravljal tudi druge posle, v zvezi s kmetovanjem. Zanima me, kako je z registracijo dejavnosti in kaj, če se odločim, da dejavnost spremenim?

ODGOVOR

Spoštovani!
 
Ob registraciji družbe morate v sodni register vpisati glavno dejavnost družbe. Glavna dejavnost je tista, ki vam bo prinašala največ prihodka (oziroma jo bo opravljalo največ vaših zaposlenih). V primeru spremembe dejavnosti, morate spremembo sporočiti v 15 dneh od njenega nastanka.
 
Glavna dejavnost, ki jo želite vpisati v sodni register, pa mora biti navedena tudi v vašem aktu o ustanovitvi. Sprememba dejavnosti tako pomeni tudi spremembo akta. Nadalje pa lahko v poslovni register poleg glavne dejavnosti vpišete tudi druge dejavnosti, ki jih bo družba dejansko opravljala in ki bodo pomenile pomemben del poslovanja družbe. Dejavnosti, ki ne bodo pomenile pomembnega dela poslovanja družbe, pa navedite le v aktu o ustanovitvi.
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share