temno

Izplačilo letnega regresa

VPRAŠANJE

Spoštovani. V našem podjetju imamo zaposlene tri delavce. Letošnjega regresa jim do konca poletja zaradi poslovnih težav nismo mogli izplačati. Zanima me, ali jim ga kljub težki finančni situaciji v podjetju moramo izplačati.

ODGOVOR

Spoštovani! 
 
Kljub vsakršnim finančnim težavam je delodajalec delavcem regres za letni dopust dolžan izplačati vsako leto in sicer najkasneje do 1. julija v koledarskem letu. Zakon po drugi strani dopušča možnost oziroma izjemo, po kateri se lahko regres izplača tudi po 1. juliju in sicer, če se delodajalec znajde v resnih likvidnostnih težavah in če to omogoča njegova kolektivna pogodba. V tem primeru mora delodajalec delavcem regres izplačati najkasneje do 1. novembra.
 
Izplačili regresa tako lahko prestavite na 1. november, a le pod pogojem, da ste v likvidnostnih težavah in da to omogoča kolektivna pogodba, ki velja za vašo dejavnost (če le ta obstaja).
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share