temno

Ali me lahko prisilijo podpisati sporazum glede izplačila?

VPRAŠANJE

Bil sem direktor v bratovem d.o.o.-ju. Zaradi slabega poslovanja smo bili dogovorjeni, da si neto plače ne bom izplačeval. Po izstopu iz mesta direktorja, me sedaj brat izsiljuje, naj podpišem nek sporazum, da se odpovedujem neizplačanim plačam. Ali sem ta sporazum dolžan podpisati?

ODGOVOR

Spoštovani!
 
Predvidevamo, da ste bili v družbi zaposleni v okviru rednega delovnega razmerja. V kolikor je to tako, vam je družba dolžna izplačati plačo, dogovorjeno s pogodbo o zaposlitvi in vam kriti obvezne prispevke. Če vam neto plače niso bile izplačane, se kot upnik lahko odpoveste tej terjatvi do družbe, pri čemer za takšno odpoved obvezna pisna oblika ni predpisana. Vaš brat verjetno želi pisni sporazum zaradi lažjega dokazovanja obstoja sporazuma. Iz tega vidika pisnega sporazuma niste dolžni podpisati, kar pa ne pomeni, da sporazum o odstopu od terjatve za neto plače do družbe ne obstaja. V primeru spora bi družba obstoj sporazuma lahko dokazovala (in dokazala) tudi na kakršenkoli drug način, vendar pa sporazuma, kot rečeno, niste dolžni podpisati.  
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share