temno

Popravilo motorja traja že 8 mesecev

VPRAŠANJE

Pred osmimi meseci sem zaradi okvare odpeljal svoj motor k serviserju. Kljub temu, da je minilo že toliko časa, motor še vedno ni popravljen. Servis ima vedno zaprt, na telefon pa se mi zelo redko
javlja. Kaj naj storim?

ODGOVOR

Spoštovani!
 
V vašem primeru naročila popravila motornega kolesa gre za pogodbo o delo oz. podjemno pogodbo. S podjemnikom (serviserjem) ste se dogovorili za popravilo, katero pa, kot lahko sklepamo iz vašega vprašanja, ni bilo in ne bo popravljeno v roku, ki je razumno potreben za to vrsto posla. Iz vašega vprašanja tudi ne izhaja, da bi za zamudo kakorkoli bili odgovorni vi sami (da npr. podjemniku ne bi pravočasno podali navodil za izvedbo posla, mu ne plačali predujma, če bi ga zahteval ipd.). Ker se podjemnik, ne drži pogodbenih pogojev in, kot kaže, ne dela, kot bi moral, svetujemo, da ga na to pisno opozorite ter mu določite primeren rok, da svoje delo prilagodi svojim obveznostim.  To lahko storite tudi po e-mailu ali z SMS-om – pomembno je, da bo kasneje to opozorilo lahko dokazljivo. Če do izteka roka podjemnik vaše zahteve ne bo izpolnil, lahko odstopite od pogodbe in hkrati zahtevate povrnitev eventualne škode, ki vam je ali še bo nastala zaradi njegove neizpolnitve pogodbene obveznosti.
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share