temno

Odpust že med poskusnim delom

VPRAŠANJE

Spoštovani. Radi bi poskusno zaposlili delavca. Zaposlili bi ga poskusno za nekaj mesecev, da vidimo kako se bo izkazal. Bojimo pa se, da ga med poskusnim delom ne bi mogli odpustiti. Kako je s tem? Ali ga lahko ze med poskusnim delom odpustimo?

ODGOVOR

Spoštovani!

Poskusno delo se dogovori v pogodbi o zaposlitvi. To pomeni, da morate že takoj v začetku delavca redno zaposliti (bodisi za določen, bodisi za nedoločen čas). V tej pogodbi se lahko določi tudi poskusno delo, a največ za čas šestih mesecev. V primeru začasne odsotnosti (npr. bolniške) lahko ta rok tudi podaljšate.

Če bi se med izvajanjem poskusnega dela na delavčevi strani pojavili razlogi oz. pogoji za izredno odpoved delovnega razmerja, ali če nameravate podjetje zapreti (oz. če kot delodajalec prenehate poslovati ali greste v prisilno poravnavo) , delavca lahko odpustite, a morate spoštovati sedemdnevni odpovedni rok.

Če boste po poteku poskusnega dela mnenja, da delavec poskusnega dela ni uspešno opravil, mu lahko izredno odpoveste pogodbo o zaposlitvi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share