temno

Odpustitev

VPRAŠANJE

Sem mamica dveh otrok (3 in 2 leti) konec leta se zapira prodajalna kjer delam,menda bi naj trgovino kupil nek privatnik in bi se naj zaposlila pri njemu, čeprav ima zdejšnja firma trgovine še v drugih krajih.

Ali lahk delo odklonim ali mi pripada odpravnina pri zdejšnji firmi? In ali mi more nov delodajalec omogočit skrajšanj delovni čas zaradi nege malih otrok?

ODGOVOR

Iz vašega vprašanja ni razvidno, ali naj bi kupec prevzel tudi delavce ali ne, niti kakšni so razlogi za prodajo trgovine (slabo poslovanje in racionalizacija). Če gre za prodajo trgovine in prevzem delavcev, se za vas načeloma nič ne spremeni, zaradi česar vam odpravnina ne pripada. Če pa gre za odpoved iz poslovnih razlogov, vam odpravnina pripada. Če vam podajo odpoved s ponudbo nove pogodbe o zaspolitvi, delo sicer lahko odklonite, vendar v tem primeru ostanete brez pravic (odpravnine in nadomestila za brezposelnost). Pravico do skrajšanega delovnega časa imate, vendar se mora s tem delodajalec strinjati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share