temno

Pogodba o zaposlitvi

VPRAŠANJE

Zaposlena sem v neki bolnišnici kot zdravstveni tehnik, ki je razporejen na dela višje stopnje zahtevnosti in to od 1.5. 2006. Na to delovno mesto sem bila razporejena še v času mojega študija na visoki šoli za zdravstvo, kjer sem potem diplomirala konec januarja 2008. Obljubljeno mi je bilo, da bom dobila pogodbo za diplomirano medicinsko sestro, ko bom diplomirala, vendar do sedaj pogodbe še nisem dobila.

V tem času so v bolnišnici zaposlili še dve diplomirani medicinski sestri in sicer za določen čas za dobo enega leta. Ko sem ponovno prosila za pogodbo za dipl. med. sestro sem dobila odgovor, da bom dobila pogodbo v mesecu decembru, ko bodo dipl. med. sestre pričele z delom v troizmenskem turnusu. In ko sem danes ponovno klicala odvetnika, ki ureja tudi kadrovske zadeve v bolnišnici sem dobila odgovor, da ker sem pač v bolniškem staležu ( sem namreč noseča ) tudi z pogodbo ne bo nič. So pa z tem mesecem zaposlili dipl. med. sestro – pripravnico in pa ponovno so prerazporedili eno zdravstveno tehtnico, ki ravno tako končuje študij na visoki šoli za zdravstvo. Naj povem še to, da sem v času pred bolniškim staležem opravljala vsa dela, ki jih v bolnišnici opravljajo dipl. med. sestre, opravljala sem dežurno službo, samostojno vodila oddelek. Ob razvrščanju v plačilne razrede sem bila razvrščena v 28 plačilni razred.

Zanima me ali sploh imam kake pravice, ali sploh lahko kaj storim, da bi si izborila pogodbo za katero menim, da sem si jo zaslužila tudi z pridnim in vestnim delom?

ODGOVOR

Pozdravljeni,

v kolikor bi lahko dokazali, da ste se dogovorili, da vas bodo ob pridobitvi izobrazbe zaposlili na novem delovnem mestu (pisno zagotovilo, priče itd.), potem bi lahko zahtevali razporeditev na novo delovno mesto in sklenitev pogodbe o zaposlitvi na novem delovnem mestu.Če pa tega ne boste mogli storiti imate na voljo še drugo možnost in sicer, da bi dokazali, da ste že sedaj opravljali dela in naloge na delovnem mestu diplomirane medicinske sestre in ne zdravstvenega tehnika in ste zato upravičeni do višje plače.V kolikor pa ne bi mogli dokazati ničesar od navedenega potem ne morete zahtevati, da bi z vami sklenili pogodbo o zaposlitvi na delovnem mestu diplomirane medicinske sestre.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share