temno

Napredovanje v plačilne razrede

VPRAŠANJE

Zaposlena sem v javnem vrtcu in bi morala s 1.9.08 redno napredovati v 3. plačilni razred. Ker se trenutno spreminja plačni sistem v javnih zavodih, mi ga. ravnateljica napredovanja noče niti pogledati.

Ali lahko kljub spremembam napredujem, ali moram res počakati, da se stvari na ministrstvu uredijo in sem tako prikrajšana za 5 mesecev napredovanja?

ODGOVOR

Ravnateljica ne ravna po zakonu, saj vse do tedaj, ko Ministrstvo postavi nove pogoje oz pravila, veljajo stara pravila. In po njih ste , ob doseganju določenih pogojev (ki jih verjetno izpolnjujete), upravičeni do opisanega napredovanja.Izjema bi bila, če bi Ministrstvo izdalo izrecno odločbo, da imenovanj ali napredovanj do nadaljnjega ni. Pa še to bi bilo v nasprotju s kar nekaj zakoni.

Če tega ni, potem imate vso pravico do napredovanja. V primeru, da se pogoji kasneje spremenijo, bo pač ravnateljica izdala novo odločbo ali sklep in zadeve uredila po novih pravilih. Dokler pa teh ni, je dolžna ravnati po tem, kar je sedaj veljavno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share