temno

Ponovna cenitev hiše, ki jo renovirate

VPRAŠANJE

Spoštovani! Od očeta sem dobil podarjeno hišo, v katero sem kasneje tudi sam veliko vložil. Sedaj, po očetovi smrti brat zahteva, da se podarjena mi hiša všteje v moj dedni delež. Načeloma nimam nič proti temu, a je bila hiša, ko mi je bila podarjena, vredna veliko manj, saj sem jo kasneje sam renoviral. Brat pa bi zdaj rad, da se mi všteje v dedni delež zdajšnja vrednost hiše (vključno z mojimi dograditvami). Kaj naj naredim.

ODGOVOR

Spoštovani!
 
V zapuščinskem postopku predlagajte, da se imenuje sodnega izvedenca oz. cenilca, ki bo ugotovil razliko med vrednostima nepremičnine pred in po vaših renovacijah. Razlika med vrednostima nepremičnine (ugotovitve katerih predlagamo, da podprete še z morebitnimi drugimi dokazi, npr. računi, pogodbami z izvajalci, pričami itd.), boste lahko nadalje v zapuščinskem postopku zahtevali, da se ne všteje v zapuščinsko maso (oz. da se iz nje izloči). Pri vaših naknadnih vložkih v nepremičnino namreč ni šlo za premoženje, ki bi ga vi pridobili od očeta pač pa že od začetka za vaše lastno premoženje. Ta vrednost ni predstavljala darila, pač pa že od samega začetka vaše lastno premoženje. 
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share