temno

Prepis kmetije

VPRAŠANJE

Teta želi prepisati kmetijo (parcele, gozd,itd) name. Ker nisva v prvem kolenu, mislim da darilna odpade (razen, če prepiše najprej na mojo mami in potem ona name). Če mi proda bo veliko davka. Pride v takem primeru v poštev pogodba o doživljenskem preživljanju? Bi pa zraven stare hiše dalal novo, zato mora biti verjetno napisano na moje ime, če želim pridobiti GD, posojilo, itd.

Kako najbolje izvesti prepis, pogodbo v takih primerih?

Hvala.

ODGOVOR

Verjetno je glede na vaše želje ter željo vaše tete najbolje, da se sklene Pogodba o izročitvi za časa življenja, ki lahko vsebuje tudi klavzulo o doživljenskem preživljanju.

V  vsakem primeru boste morali do odvetnika, ki vam bo takšno pogodbo sestavil in jo predložil sodišču.Na podlagi sklepa sodišča boste potem kot lastnik vpisani tudi v zemljiško knjigo ( z zahtevkom za vpis v ZK, ki ga prav tako pripravi odvetnik) , kar vam daje možnost gradnje, pridobivanja dovoljenj, posjil, itd.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share