temno

Ugotavljanje dedičev

VPRAŠANJE

Vprašanje v zvezi z dedovanjem. Za dedovanje po umrli teti smo prišli v poštev trije dediči. Sestra, hčerka pokojnega brata in jaz. Vendar ni v rojstnem listu zabeleženo, da je naš oče tudi oče našemu "bratu". Tam je namreč zaznamek da je oče neznan. Zanima me, ali je potem hči po pokojnem bratu upravičena dedinja, saj ni dokazano, da je z nami v sorodstvu.

Hvala in lep pozdrav.

Marija Krois

ODGOVOR

V kolikor boste v zapuščinskem postopku oporekali, da je hči vašega brata dedinja, je mogoča pravda na ugotovitev ali je dedinja ali ne, torej ali je bil vaš brat resnično sin vašega očeta, ki je brat zapustnice(?). V tem postopku je mogoče dokazovanje z vsemi dokaznimi sredstvi.Sicer pa dedujejo delež, ki bi pripadel vašemu očetu njegovi otroci oz. posvojenci. Odvisno od konkretnega stanja, predvsem vrstnega reda smrti vseh oseb, pa lahko tudi drugi dediči.Za natančenejši odgovor bi potrebovali več podatkov, zato predlagam, da se obrnete na pravnega strokovnjaka.

Odvetniška pisarna Carmen Dobnik in odvetniki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share