temno

Cenitev nepremičnine

VPRAŠANJE

Pozdravljeni,

Ker si po pokojnem možu delim dediščino z njegovimi nečakinjami, katere se ne strinjajo s predlagano ceno njihovega deleža, sem se odločila za cenitev zapuščinske nepremičnine. Sodnica mi je predlagala cenilca, katerega sem sprejela in tako plačala tudi stroške cenitve, ki pa se mi ne zdi korektna.

Sprašujem vas, s kakšno pravico in ali je to v praksi, da sodno zapriseženi cenilec na cenitev pripelje s seboj, nasprotno stranko, kateri je v interesu čim vecja ocenjena vrednost nepremičnine zaradi izplačila le te.

V pričakovanju na odgovor se vam že v naprej lepo zahvaljujem in vam želim vse dobro.

ODGOVOR

Spoštovani,

če je bila cenitev izvedena v okviru sodnega postopka, so pri cenitvi nepremičnine na kraju samem lahko prisotne vse stranke. Če se s cenitvijo ne strinjate, ji lahko ugovarjate v roku, ki ga je ali ga bo določilo sodišče ter navedete razloge, ki kažejo na slabo delo cenilca (nejasno, nepopolno, nasprotujoče si cenitveno poročilo, ipd.). Lahko predlagate tudi novega cenilca, vendar ni nujno, da vam bo sodišče ugodilo. Lahko predlagate tudi izločitev cenilca.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Oporoka

VPRAŠANJE Zanima me sledeče: teta je pred nekaj leti pri odvetniku z dvema pričama podpisala oporoko,po kateri vso…
Več o tem
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share