temno

Zapuščinska razprava

VPRAŠANJE

V začetku junija 2008 mi je umrla mama in mi z oporoko zaustila premoženje. Sodišče zavlačuje in prestavlja zapuščinsko razpravo, jaz pa medtem plačujem stroške elektrike, komunale oz. priključkov, ki jih za normalno vzdrževanje hiše ni možno odklopiti. S hišo do obravnave ne morem prosto razpolagati; ne morem je prodati, zaradi neustreznih bivalnih razmer (105 let stara hiša, prvič in zadnjič v grobem obnovljena pred 35 leti, z obupno vlago,brez centralnega ogrevanja itd) pa se vanjo tudi ne morem preseliti, da bi zmanjšala stroške. Da preprečujem škodo, se 2 do 3 krat tedensko vozim do te 42 km oddaljene dediščine (škoda kljub temu nastaja).

Zanima me ali na zapuščinski razpravi kakorkoli lahko uveljavljam te stroške. Ali lahko uveljavljam tudi večmesečno vsakodnevno prihajanje in negovanje bolne mame?

ODGOVOR

Te stroške lahko prijavite v zapuščinskem postopku, še posebej v primeru, če je več dedičev in nekateri od njih od vas kot oporočne dedinja terjajo nujni dedni delež.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share