temno

Neizplačan dolg

VPRAŠANJE

Spoštovani!

Na vas se obračam z vprašanjem o tem, kaj storiti, da sploh lahko pridem do denarja, ki sem ga posodila prijateljici.Denar sem ji posodila, ker je bila v stiski in sicer v višini 3616€, kar naj bi mi vračala v mesečnih obrokih (15 obrokov po 242€) od 30. 9. 2008 do 30. 11. 2009. Do danes mi ni nakazala še nič, kljub njenim zagotovilom, da mi bo.Podpisala je izjavo o tem, da sem ji denar posodila in kdaj in na kakšen način mi ga bo vračala. Prijateljica je zaposlena kot frizerka in ima v najemu prostor za frizerski salon v Ljubljani. To izjavo, ki jo je podpisala, sem tudi overovila pri notarju. Na vas se obračam s prošnjo, da mi svetujete kaj storiti.

Že v naprej se vam zahvaljujem in vam želim lep dan.

ODGOVOR

 V zvezi z vašim neizplačanim dolgom vam svetujemo, da dolžnico prvotno pisno pozovete  (opomin pred tožbo) na plačilo zapadlih obveznosti, ki jih ima do vas in postavite rok npr. 3 dni, v katerem vam mora poravnati celoten dolg. Dopis ji pošljite priporočeno s povratnico, da boste imeli dokaz o tem, da ste ji ga poslali in da ga je prejela. 

V kolikor vam dolga ne bo vrnila, niti vam ne bo odgovorila na vaš pisni poziv, morate vložiti tožbo na pristojno sodišče. 

Glede na to, da ste omenili, da vam je dolžnica podpisala izjavo, katero je tudi overila pri notarju, imate v rokah dokaz, da ste ji denar dejansko posodili in v pravdnem postopku ne bi smeli imeti večjih problemov z dokazovanjem obstoja dolga. 

Overitev podpisa na listini sicer ne pomeni, da je vsebina listine resnična temveč le to, da je dolžnik dejansko podpisal izjavo. 

Želimo vam veliko uspeha in vas lepo pozdravljamo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share