temno

Usluga

VPRAŠANJE

Mojemu fantu je njegov kolega prinesel pred nekaj dnevi prenosni računalnik od neke gospe, ki je moj fant ne pozna. Prek tega kolega je izvedela, da je moj fant računalničar, ker ima težave s prenosnikom, je zaprosila, če prenosnik lahko pogleda, da ne bo brezveze plačevala dragega servisiranja. Prenosnik se je čudno oglašal in se kar tako ugašal. Moj fant je ugotovil, da je defekten ventilator, in da se pregreva matična plošča, zato se prenosni račnalnik niti ni hotel več prižgati.Preko tega kolega je moj fant tej gospe sporočil situacijo, in ji sporočil še, da bo mogla poiskati strokovno pomoč, kjer ji bodo zamenjali matično ploščo.

Zdaj gospa zahteva, da ji moj fant kupi novo matično ploščo ali celo nov prenosnik. Lahko zahteva kaj takega? Sta moj fant in njegov kolega delala kaj protizakonito? Moj fant ni zahteval nobenega plačila oziroma nagrade, da si je prenosnik pogledal.

ODGOVOR

Spoštovani,

vsakdo lahko postavlja zahtevke izven ali pred sodiščem, vendar ni nujno, da so ti zahtevki utemeljeni. Če napisano drži, vaš fant ne bi odgovarjal za popolno nedelovanje računalnika, razen, če je nedelovanje računalnika posledica njegovega posega, do katerega na uradnem servisu ne bi prišlo (kar je glede na napisano malo verjetno).Predlagam, da naročnici popravila razložite in pojasnite situacijo v zvezi z vzroki težav njenega računalnika.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share