temno

Zamenjava identitete

VPRAŠANJE

Na osnovi sklepa sodišča imam blokiran račun, čeprav s tem sklepom nimam nič – dolžnik je druga oseba z enakim imenom, v drugem kraju… Podobno se mi je v zadnjih letih zgodilo že dvakrat – prvič mi je uspelo postopek ustaviti preden bi trpel posledice, drugič me je obiskal rubežnik kateremu sem lahko dokazal identiteto (in ga usmeril na pravo osebo), tokrat pa so mi enostavno blokirali račun, sklep pa očitno poslali na pravi naslov, ker ga jaz nisem videl. Kaj lahko storim?

ODGOVOR

Spoštovani,

sodišče, upnika in dolžnikove dolžnike (banko, delodajalca) morate obvestiti o svoji identiteti ter vložiti ustrezna pravna sredstva, s katerimi boste izpodbijali dejstvo, da ste vi dolžnik. Najhitreje boste rešitev svoje težave dosegli, če stopite v kontakt z upnikom ter mu pojasnite situacijo, upnik pa bo lahko izvršbo zoper vas ustavil in jo nadaljeval zoper vašega soimenjaka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share