temno

Odškodnina za izliv vode

VPRAŠANJE

Dne 22.4.2008 je prišlo do izliva vode -poplave stanovanje, katerega je povzročila stranka nad mano to je v 3 nad. moje stanovanje je bilo v celoti poplavljeno tudi oprema, tako da sem se isti dan morala izseliti, ker ni bilo možno stanovati v njem, moje stanovanje je zavaravano , stroške sanacije in nove opreme mi bo krila moja zavarovalnica sicer v kolikšni meri še ne vem, vendar jaz ta čas živim drugje ,zanima me če lahko jaz od povzročitelja izliva vode zahtevam za ta ča izselitve kakšno odškodnino in koliko, kakšen je postopek.

Hvala za nasvet .

Anita R.

ODGOVOR

Odškodnino seveda lahko zahtevate, saj ste bila zaradi napake/malomarnosti soseda oškodovana (vsaj) za (ne)bivanje v vašem stanovanju.Torej imate naslov za tožbo.

Višina odškodnine je odvisna od vas, ker jo postavite vi sami, vendar bo imelo končno besedo o višini odškodnine sodišče. Končno oceno škode, bo postavil cenilec, če se tožena stranka ne bo strinjala z vašim zahtevkom. Če ta čas bivate tako, da je to v vaše breme in da lahko to dokažete z računom, če imate zaradi tega probleme s prevozom, itd. – vse to lahko izterjate s tožbo . Sama ste omenila tudi to, da vam bo škodo zaradi izliva vode krila zavarovalnica. To je sicer res, vendar zavarovalnica ne bo povrnila 100% škode, pač pa le del škode. Razliko lahko prav tako iztožite z zahtevkom za povrnitev škode.

V vsakem primeru pa se obrnite na odvetnika, ki vam bo in svetoval glede odškodnine in vas tudi zastopal v samem – morebitnem – tožbenem postopku. Obstaja pa seveda možnost, da se s sosedom, ki vam je povzročil škodo, tudi izven sodno poravnate in sklenete z njim dogovor (pisni ) o povračilu škode. Slednje je ceneje in tudi manj časa in volje vam bo vzelo !

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share