temno

Online trgovanje

VPRAŠANJE

Kakšna je prednost ONLINE trgovanja v primerjavi s klasičnim trgovanjem na borzi?

ODGOVOR

Pred kratkim smo se nahajali v fazi, kjer so bili vzajemni skladi središče pozornosti javnosti, ki se je šele spoznavala z osnovami finančnega trga. Zaradi učinkov globalizacije in predvsem interneta pa se v zadnjem času najhitreje razvija elektronsko ali on-line trgovanje.

Današnja tehnologija omogoča vsakomur on-line trgovanje na veliki večini svetovnih trgov. Segment “trgovanja iz naslonjača” je v tem trenutku najhitreje rastoče področje finančnih storitev.Pričakovati bi bilo, da se bodo za samostojno investiranje brez pomoči kvalificiranega upravljalca odločala manjša skupina investitorjev, vendar realnost kaže drugačno sliko.Samostojno internetno trgovanje vse več ljudi dojema kot igro in zabavo.

Elektronske platforme omogočajo trgovanje po zelo ugodnih cenah na borzah v Londonu, New Yorku, Frankfurtu ter ostalih borzah, hkrati pa investitorjem omogočajo odprtje računa z nizkimi zneski. V praktičnem smislu to pomeni, da lahko posameznik že s 2000 EUR pologa odpre račun preko katerega je omogočen internetni dostop do praktično vseh razvitih trgov tega sveta (delnice, valute, nafta, zlato, srebro, koruza, skladi,…). Misel na to, da se lahko vsak postavi v središče akcije in odloča o svoji usodi, očitno privlači mnoge. Interes dodatno dviguje dejstvo, da gre za zaresno igro, ki je mnogo bolj “realistična” kot druge “igre z denarjem”.

Borza je pravzaprav postala konkurenca različnim stavnicam, hkrati pa ponuja več adrenalina in občutek kontrole. Lahkotnost in igrivost on-line trgovanja borze seveda ne naredi nič bolj krotke ali varne. Za generiranje vrednosti so še vedno potrebne veščine investiranja, nadzorovanje čustev ter predvsem jasen cilj.Prednosti Online trgovanja:

· zelo nizki stroški trgovanja· trgovanje na kratko (možnost služiti s padanjem tečajev)

· trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti, pri katerih je dobiček neobdavčen· dostop do interneta je vse kar potrebujete, da lahko kjerkoli in kadarkoli dostopate do svojega trgovalnega računa

· hitra odzivnost na vaše odločitve (v trenutku lahko kupite ali prodate svoje investicije in se izognete potencialnim izgubam zaradi časovnega zamika od oddaje naročila vašemu borznemu posredniku do same izvedbe nakupa/prodaje)

· istočasno trgovanje na večini največjih in najbolj likvidnih svetovnih borzah· omejevanje tveganja izgub (v naprej lahko nastavite po kateri ceni naj program za vas kupi ali proda željeno pozicijo, tako da vam ni treba ves čas spremljati trga)· …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share