pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Varstvo in vzgoja otroka in stikov

Varstvo in vzgoja otroka in stikov

Družinsko pravo |

VPRAŠANJE

Z bivšim partnerjem imava skupnega otroka in nameravava s sodnim sklepom urediti, kar se tiče varstva in vzgoje otroka in stikov.

Glede stikov ne veva kaj bi bilo najbolj koristno za otroka. Potrebovala bi neko strokovno pomoč in nisem prepričana, da je sodišče za to usposobljeno.

Naj greva najprej h kakšnemu psihologu ali kaj podobnega, da bi nama lahko pomagal. In kaj se zgodi, če bi kateri od naju drugemu preprečeval izvrševanje stikov?


ODGOVOR

Spoštovani!

Vsekakor je koristno, če si pred dogovorom o določitvi stikov poiščeta kakršnokoli strokovno pomoč. V kolikor dogovor med vama ne bi bil možen, vama pri sklenitvi sporazuma lahko pomaga center za socialno delo pa tudi mediatorji. 

Glede preprečevanja stikov pa velja, da bo moral tisti od vaju, kateremu bo otrok zaupan v varstvo in vzgojo, opustiti vse, kar bi drugemu od staršev oteževalo ali onemogočalo stike. Prizadevati si bo moral za ustrezen otrokov odnos do stikov z drugim od staršev. Prav tako pa mora tisti od vaju, ki bo izvajal stike, opustiti vse, kar bi oteževalo izvajanje stikov ter varstvo in vzgojo otroka.