temno

Mladostnica

VPRAŠANJE

Moja hči mi zadnje čase deluje čisto odmaknjeno, kot da bi izgubila kompas. Mogoče je začela uživati droge, vendar se jaz na to ne spoznam. Včasih ima rdeče oči, sicer je pa tako večino časa ni doma, če pa je se zapre v svojo sobo v katero me že dlje časa ne spusti. Po tv-ju sporočajo, da je med mladimi veliko droge. Tudi mene je strah kaj bo počela med počitnicami, saj sem jaz samohranilka in moram večino časa delati.

Hvala.

ODGOVOR

Žal ste tipičen primer okoliščin, ki omogočajo, da otrok/mladostnik postane odvisen od opojnih substanc.

Na vašem mestu bi mi zazvonili vsi alarmi. Nasilno zapiranje otrok v hišo žal ne prinese nobenega učinka, temveč zgolj potencira ravno tisto kar vi želite preprečiti. Če se otroka že ni pravočasno preventivno poučilo in vzgojilo, ga je potrebno vsaj zaustaviti na tej poti v pekel in pogubo. Reševanje dolgotrajnih odvisnikov in njihova rehabilitacija namreč zahteva skrajne napore, rezultati pa so skoraj vedno dvomljivi, zato je bolje, da svojo energijo aktivirate na tej točki.Na vašem mestu bi ponovno vzpostavila pristen človeški stik z otrokom. Najela bi pa tudi pomoč detektiva, ki bi ugotovil kako daleč je mladostnik že zašel v probleme. Na področju drog je namreč teh cel spekter (tatvine, preprodaja, prostitucija, itd…).

Je pa tudi dejstvo, da je bolje z detektivom preprečiti kot s policijo in sodiščem kaznovati ter zaznamovati.Z

DD sicer določa, da morajo detektivi  v kolikor pri svojem poizvedovanju naletijo na kaznivo dejanje o le tem poročati policiji. Na srečo pa ne določa kdaj, tako, da bi lahko vaša hčerka še vedno pravočasno prenehala z nezakonitimi dejavnostmi in se vrnila na pot poštenosti.  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share