temno

Nadzor zaposlenih, ki so bolani ali poškodovani

VPRAŠANJE

Sem podjetnik in me zanima katere podatke potrebujete vi kot detektivka, če bi se odločil za kontrolo svojih zaposlenih, ki so odsotni zaradi bolezni ali poškodbe?

ODGOVOR

V času bolniške odsotnosti mora uslužbenec spoštovati navodila osebnega zdravnika, ki je ob odsotnosti delodajalcu dolžan posredovati bolniški red, katerega se mora uslužbenec držati. Osebni zdravnik je na zahtevo delodajalca oz. od njega pooblaščene osebe, to je detektiva dolžan posredovati kakšna navodila v zvezi z zdravljenjem je izdal uslužbencu. Delodajalec je namreč upravičen le do podatkov, ki govorijo o tem, kako se mora uslužbenec v času odsotnosti od dela obnašati oz. kako naj uslužbenec ravna, da bo čimprej okreval.

Pred izvedbo laičnega nadzora mora imeti detektiv podatke o:

-razlogu odsotnosti (bolezen oz. poškodba),

-o bolniškem redu, ki ga je določil zdravnik, potrebno je pridobiti podatke tudi o tem ali je zdravnik uslužbencu dovolil gibanje oz. da se zdravi v drugem kraju, kot je kraj bivanja,

-kraj bivanja uslužbenca,

-podatke o odsotnosti z dela, če jih je uslužbenec sporočil.

Ne samo, da mora uslužbenec v času bolniškega staleža spoštovati navodila zdravnika, temveč tudi ne sme opravljati pridobitnega dela. V skladu s sodno prakso lahko sicer opravlja delo zase, seveda le pod pogojem, da to delo ne vpliva (poslabšuje) na njegovo zdravje oz. potek bolezni.

Prav tako v času odsotnosti z dela ne sme zapustiti kraja bivanja brez odobritve zdravnika.

Zatorej so natančne informacije od zdravnika glede bolniškega reda najpomembnejši člen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share