temno

Tatvine po vasi

VPRAŠANJE

Pozdravljeni,

vaščani iz neposredne bližine LJ smo že kar nekaj časa v skrbeh, ker se je v zadnjih dveh letih na našem območju zgodilo veliko tatvin. Na pašnikih so bili ukradeni različni predmeti, od sedel, pašne opreme, sončne celice z vso opremo, potem hišna kraja velike vsote denarja iz kvalitetnega trezorja. O krajah je vedno bila obveščena tudi policija, narejeni so bili zapisniki, vendar se na koncu nikoli ni nič rešilo. Tatovi se naprej svobodno sprehajajo po naših ulicah, mi pa lahko samo čakamo…

Zanima nas, na kakšen način bi se bilo pametno zavarovati. Glede na to, da gre tudi za nekoliko oddaljene lastnine in živali, ki se nahajajo na samem. Policija vedno trdi, da so nemočni, da nimajo trdnih dokazov…zato mislimo, da bomo morali za svojo varnost poskrbeti sami. Mogoče s kamerami, z nekimi senzorji gibanja, ki bi nas obveščali.

Prosimo za vaše predloge.

Hvala.

ODGOVOR

Ko boste odkrili storilce se bodo tudi kraje prenehale. S kamerami boste težko pokrili tako veliko območje -pašniki. Senzorje gibanja bodo motile predvsem živali, verjetno ne boste veseli, da ste morali hitro ukrepati zaradi premikanja npr. veverice ali drugih živalic, ki jih v naravi na manjka. V tem pogledu bi bilo preveč lažnih alarmov.

Lahko organizirate vaško stražo (se izmenjujete pri nadzoru lastnine), vse dokler storilca (-e) ne odkrijete, lahko pa za to pooblastite mene. Čeprav se to dogaja  dlje časa (kot pravite 2 leti) lahko z ustrezno vabo, storilce odkrijemo in predamo organom pregona dokaj hitro.

V kolikor ste pripravljeni na določene stroške, ki pa so zanemarljivi v primerjavi z že povzročeno ali nadaljno škodo, me prosim kontaktirajte.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share