temno

Transfer preko Money Grama

VPRAŠANJE

Spoštovani,

nekaj časa nazaj sva z partnerjem na netu zasledila ugoden avto in ko sem prišla v kontakt s prodajalcem je le ta hotel za izkaz resnosti za nakup potrdilo o transferju denarja (iz mojega imena na partnerjevo ime v kraju, kjer naj bi izvedli nakup), na katerem sem zakrila številko transferja

.Ker se prodajalec, v nadaljnje ni več oglašal na telefon sva se odpravila dvigniti ta denar, nakar sva ugotovila da je bil dvig že narejen.Na banki, kjer sva transfer izvedla so nama trdili, da lahko denar prevzameš le z veljavnim osebnim dokumentom, ter številko transferja. Za zavarovanje transferja sva doplačala tudi 100 eur.Po tem škodnem dogodku sva se obrnila na policijo, ter banko, kjer sva transfer izvedla. Policija je naredila zapisnik, ki sva ga poslala na banko iz koder so zadevo naprej predali v tujino direktno na Money Gram iz kjer pa sva nekaj dni nazaj dobila odgovor, da nama denarja ne morejo povrniti.Zanima me, kaj lahko storiva v tem primeru, glede na to, da sva pri prenosu denarja bila na banki prisotna oba, dvig denarja pa je bil narejen čez eno uro na kraju ki je več kot 160 km oddaljen iz kraja, kjer sva naredila prenos.

ODGOVOR

Že storjeno goljufijo lahko preiskuje samo policija. Detektiv pa lahko goljufijo prepreči, s tem, ko bi vi naredila npr. poizvedbo pred nakazilom.Verzij glede tega je možnih več

:- lahko ima goljufivi prodajalec sostorilca v samem Money Gramu, osebni dokument pa je ponaredil

.-v kolikor pomagača v Money Gramu nima je lahko do šifre prišel s socialnim inženieringom.- lahko pa ima vaš partner tudi partnerja 😉 v oddaljenem mestu…

Ker gre za zahtevek do banke si v tej fazi najemite odvetnika, ki bo lahko ukepal, še posebej, če oseba, ki je denar dvigovala ni imela ponarejenega dokumenta, drugače pa bo veliko težje..

.Od Money Grama je potrebno zahtevati informacijo o tem kdo, kdaj in kje je dvignil denar. Podatke o izplačilu je potrebno primerjati z vašo pravo referenčno številko, domačim naslovom, številko telefona, osebno ident. številko, itd…in vztrajati pri tem, čeprav se bodo verjetno sklicevali na varovanje poslovnih/bančnih/osebnih informacij.

Poleg tega si zelo podrobno poglejte kako Money Gram garantira svojo storitev, če kje piše, da je njihova storitev 100% varna in zanesljiva oz. ima navedene ukrepe kako ravna ob goljufiji (refundacija), potem vam bodo s pomočjo vašega odvetnika morali denar vsekakor povrniti. Velikokrat se izkaže, da ima takšen sistem kot je Money Gram notranje izvrševalce in v takem primeru ste vsekakor upravičeni do refundacije.

Generalni nasvet je, da se denar ne nakazuje preko Western Uniona oz. Money Grama, ki je nekaj podobnega. Sledljivost namreč ni mogoča in pogosto prihaja do neželenih posledic. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share