temno

Tatvina

VPRAŠANJE

Sem strastna zbiralka porcelanaste posode. V hiši imam več kakovostnih kompletov, ki jih je zbirala že moja babica. Pri zadnjem čiščenju pa sem odkrila, da mi manjka komplet čajnih skodelic ter več različnih krožnikov. V družini sem vprašala, če jih je kdo mogoče po nesreči razbil, pa do razbitja ni prišlo. Od tega trenutka sem postala bolj pozorna in sem ugotovila, da v hiši manjka še več dragocenih manjših predmetov.

Mislim, da je bil nekdo v hiši in, da je te stvari ukradel. Ne želim si, da bi se to še kdaj ponovilo. Kaj naj naredim?

ODGOVOR

V vašem primeru bi bilo dobro, da detektiv nastavi posebno past za tatove. S posebnimi fluroscentnimi praški se premaže predmet, ki bo nastavljen (škatlica z nakitom, kljukica od omare s porcelanom, itd..). Pod ultravijoličnimi žarki se bo ta prah zasvetil na subjektovih prstih ali obleki. Nekateri nastavljajo tudi srebrov nitrat, ki pusti črne madeže na rokah od 7-12 dni. Če je tat nekdo iz ožjega kroga se ga lahko tako hitro prepozna.Drugače pa je najboljša kombinacija video nadzora s postavitvijo pasti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share