temno

iskanje osebe

VPRAŠANJE

Lepo pozdravljeni!

Očeta, katerega nisem videla nikoli v življenju, sem poskušala najti s pomočjo interneta, vendar nisem našla niti enega uporabnega podatka. Moja mati in on sta se razšla preden sem se sploh rodila. Imam nekaj njegovih osnovnih podatkov, s katerimi si bržkone ne morem pomagati. Ker vem kako boleča je ta tematika za mojo mati, še posebej zato, ker bi ga sama želela najti, vas naprošam, da mi zaupate kakšen nasvet, kako naj z le nekaj podatki najdem očeta. Seveda se mi poglavi porajajo tudi dvomi, da si sam sploh želi, da bi ga kdaj v njegovem življenju našla, zato imam občutek, da je dobro zakril svoje sledi oz. to mu je bilo verjetno olajšano, ker se je preselil v tujino.

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor v upanju, da tudi sama dobim odgovore na marsikatero vprašanje!

ODGOVOR

Spoštovani,

pravite, da določene podatke o očetu že imate. V kolikor jih potrebujete več stopite do:

Matični register, da vam izdajo izpiske iz matičnega registra o rojstvu, kjer so tudi osebni podatki vašega očeta;

do Centra za socialno delo -CSD v vašem kraju bivanja.

Če je vaš oče tujec lahko stopite do Zavoda RS za zaposlovanje, kjer lahko pogledajo v Evidenco tujcev v zvezi z delovnimi dovoljenji. Mimogrede, če je vaš oče, potem bi za vas moral plačevati preživnino, to pa je zadostna pravna podlaga za konkretne in temeljite poizvedbe, ki jih za vas lahko opravi detektiv. Lahko pa na dopust odputujete v domnevni novi kraj bivanja in malo raziskujete.

V kolikor v resnici želite izvedeti kje se nahaja vaš oče, najemite licenciranega detektiva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share