temno

Iskanje osebe v tujini

VPRAŠANJE

Zanima me , če se da najti osebe iz tujine , s katerimi želiš ponovno vzpostaviti stik, ker je prišlo do nenačrtovanega razida .. . znana pa je številka registrske tablice, število članov v družini, približna imena in opisi.

ODGOVOR

Iskanje osebe v tujini je mogoče, vendar pa pomeni tudi avtomatično višje stroške za vas, torej mora biti razlog vašega iskanja upravičen napram stroškom iskanja, razen seveda, če ste zelo bogati in je potem vaš razlog lahko tudi zelo banalen kot npr. obnovitev poznanstva. Detektivi ponavadi iščemo pogrešane ali izginule osebe med katerimi so največkrat dolžniki, begavčki (otroci, ki oddidejo od doma), pa tudi dediči.

Verjetno ste že kdaj zasledili oglas, ki obljublja poiščemo kogarkoli, kjerkoli in to skoraj zastonj. No, to pri meni ne obstaja. Včasih je to sicer mogoče, če se gre za starega šolskega prijatelja, bivšega partnerja/-ko, vendar pa to niso osebe, ki so resnično "pogrešane" ali celo skrite. Osebe, ki so se odločile, da izginejo ali so bile celo prisilno odstranjene iz okolja je namreč veliko težje najti, kar pa zahteva tudi bolj strokovni pristop, znanje, natančnost, strokovnost, pa tudi profesionalno diskretnost.

Detektiv je dolžan spoštovati zaupnost razmerja med stranko in njim. Iz zaupnosti razmerja izhaja tudi, da mora naročilo praviloma opraviti sam, le če se izkaže, da je taka prepustitev naročila potrebna. Za iskanje v tujini se ponavadi prosi za pomoč lokalnega detektiva, ki ima možnost vpogleda v registre države v kateri deluje, poleg tega pa pozna jezik in zakonodajo, kar pomeni, da je iskanje za stranko toliko hitrejše.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share