temno

Iskanje babice

VPRAŠANJE

Kako bi lahko izvedela kje živi moja babica, ki je pred drugo svetovno vojno odšla v Francijo, njen sin, moj oče je pa nikoli v življenju ni videl, čeprav imajo naši sorodniki v Sloveniji njen naslov, ga po vsej verjetnosti zaradi dediščine nočejo dati. Moj oče je medtem že umrl, vem pa, da ima dva pol brata v Franciji, kajti nekaj časa, ko je bil oče še živ se je dopisoval s svojo materjo, a ko je umrl se nikakor ni našlo teh pisem, niti naslova, kajti njegova mati, moja babica je sorodnikom pošiljala tako denar in pakete za njih in nas, a po smrti so te isti sorodniki zaprli vrata pred nami, tako da je vprašanje, če ona sploh ve, da je moj oče pokojni. Sorodniki živijo v Sloveniji, pošta ima njen naslov in ga ne da.

Prosim za nasvet kako in kam se naj obrnem, da najdem svoje korenine.

Hvala

ODGOVOR

V zvezi z vašim vprašanjem bi se pozanimala v tej smeri:

Kličite na francosko ambasado v Sloveniji, oz. na slovensko ambasado v Franciji. Verjetno se boste morali identificirati in povedati podlago za vaš zahtevek.

Ali je šla vaša babica sama v tujino oz. poznate koga v Sloveniji poleg vaših sorodnikov, ki bi lahko vedel kje se nahaja (sosedje). Potem se stopi k tem ljudem po naslov od svoje babice, saj bi vendarle radi izvedeli kaj novega o njej.

Ko se išče osebo v drugih državah lahko poiskusite tudi mednarodni telefonski imenik, kot je npr. IX Quick: http://us.ixquick.com/eng/phone.html ali http://www.pandia.com/people/index.html

Dlje časa, ko mine od zadnjega srečanja, težje je osebo najti. Za vas lahko opravim anonimno poizvedbo, z vnaprej predvideno ceno, v kolikor bi na podlagi več podatkov presodila, da bi samo zbiranje informacij o kontaktnih podatkih vaše babice bilo uspešno. Odvisno je tudi od denarja, ki ste ga pripravljeni vložiti. Detektivi smo med seboj povezani in ni težko stopiti v kontakt s francoskim detektivom, ki bi lahko v zelo kratkem času prišel do ugodnih rezultatov za vas…To pa pomeni tudi, da se jaz kot detektiv ne rabim voziti v Francijo in so s tem stroški za vas posledično nižji. Poleg tega ima namreč tudi vsaka država svoj Detektivski zakon, katerega najbolje poznajo ravno detektivi iz te države. Skratka v primeru, da ste zelo resni glede svojega namena je ravno sodelovanje s francoskim detektivom odgovor na vaše vprašanje. Imeti pa morate vsaj nekaj nujnih podatkov (Ime in priimek (če se je v Franciji poročila se lahko stvar zelo zakomplicira), datum rojstva, poklic, itd..). 

 

Odgovor pripravila:

DETEKTIV Simona Žaže, št. licence 131
info@detektiv-portal.si
www.detektiv-portal.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share