temno

Izterjava dolga

VPRAŠANJE

Znašla sem se v začaranem krogu, ker sem za izterjavo dolga najela izterjevalca, ta pa me je do sedaj že zelo drago stal. Izterjava še ni bila uspešna, vsaj ne zame. Bojim pa se tudi, da svojega dolga nikoli ne bom dobila vrnjenega, saj si obroke obdrži kar izterjevalec za svojo delo, ker ima v pogodbi zagotovljeno, da si lahko obdrži vse zamudne obresti. Sedaj sem oškodovana tako s strani upnika kot s strani izterjevalca.

Kako naj preprečim dodatno škodo?

ODGOVOR

Na ministrstvu za pravosodje bi vam povedali, da pokrivajo le sodne izvršitelje. Izterjevalec ni neka uradna oseba, ampak gre ponavadi za samostojne podjetnike nad katerimi nihče ne bedi oz. za svojo dejavnost ne potrebujejo licence, kot npr. detektivi, ki jih istočasno nadzorujeta tako Detektivska zbornica kot inšpektor z MNZ-ja. V takih razmerah so anomalije mogoče. Dejavnost izterjevalcev namreč ni regulirana, delujejo pa po principu pogodbene svobode.

Vse se torej suče okoli vaše pogodbe sklenjene z njim. Ponavadi si pripišejo za nagrado določen % od celotnega dolga, v vašem primeru tudi vse zamudne obresti…Priporočam vam, da si jo še enkrat temeljito preberete. V kolikor je v njej tudi npr. člen, da vam je izterjevalec dolžan izterjani denar povrniti šele ob celotni izterjavi, lahko to za vas  pomeni tudi: nikoli. V tem primeru ste žrtev goljufije in je stvar zrela za policijo. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share