temno

Dolžnik ne vrača dolga

VPRAŠANJE

Hvala za prejšnji odgovor. Zanima me le še, kako poteka iskanje premoženja dolžnika.

ODGOVOR

Naj povem še to, da je realizacija izvršb preko sodišča le 10%, tako za marsikatero stranko v postopku izvršbe nastanejo čisto neupravičeni stroški neuspešnega in ponavadi dolgotrajnega postopka. Četudi je sodišče neuspešno pri iskanju premoženja bo namreč računalo svojo storitev. Detektiv pa stranki najprej priskrbi podatke o premoženjskem stanju dolžnika, torej stranka že ima podlago za uspešno izvršbo. Prav tako je storitev detektiva cenejša od neuspešnega postopka. Izvršba je namreč zgolj zadnja faza sodnega postopka. Neumno je najemati detektiva, ko je že dobljen pravnomočni izvršilni naslov. Takrat je vlak za upnika že odpeljal in dejstvo, da je dolžnik brez premoženja za odvzem govori le v prid dolžniku.

Poteka tako, da vam pošljem pogodbo o sodelovanju in pooblastilo za zastopanje. Vi mi pošljete vaše neporavnane račune oz. pogodbe iz katerih izhaja kdo ima status dolžnika. Z vašim podpisanim poblastilom kot detektiv pridobim dostop do različnih baz preko katerih se išče premoženje. Prav tako se pri iskanju premoženja uporabljajo še druge metode. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share