temno

Kako namestim aplikacijo v pametni telefon?

Prebiranje novic ob kavi
Prebiranje novic ob kavi

VPRAŠANJE

Imam pametni telefon, vendar ne znam namestiti programov (aplikacij). Rad bi imel Teletekst, Vreme, 24ur in druge. Prosim za pomoč, kako naj to storim.

ODGOVOR

Vsaka naprava ima serijsko naložene osnovne programe, ki omogočajo prve, začetniške operacije. Če pa želimo pametni telefon ali tablico kvalitetno uporabljati, moramo naložiti ustrezne programe. Tako se za vsak operacijski sistem razlikuje osnovni kanal, na katerem se dobi večina aplikacij:
Najbolj varen način za nalaganje aplikacij je preko centralnega servisa, kjer so aplikacije pregledane in podjetje zanje tudi delno odgovarja. Seveda je možno aplikacije naložiti tudi iz drugih virov, vendar je tam potrebno biti še bolj pazljiv, da ne namestite zlonamerne programske opreme. Telefoni so praviloma zaščiteni in je potrebno nalaganje aplikacij z drugih virov najprej omogočiti.
 
Aplikacije se lahko naložijo neposredno z obiskom kanala za aplikacije, Google Play pa omogoča tudi, da se preko spletne strani povežete s svojim uporabniškim računom, izberete katero aplikacijo želite naložiti na svojo mobilno napravo (izbirate lahko med vsemi svojimi napravami, ki so prijavljene v vaš uporabniški račun) in aplikacija se bo naložila, ko boste telefon povezali v splet – preko Wi-Fi brezžične povezave ali preko G3 mobilnega omrežja.
 
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share