temno

Izvršba in nasilni vstop

VPRAŠANJE

Pred dnevi smo na vratih našli opozorilo izvršitelja pred nasilnim vstopom. Izvršba se nanaša na brata, ki v mamini hiši stanuje in ne poseduje nobenih nepremičnin. To smo izvršitelju tudi povedali, in je odvrnil, da lahko odpeljejo vse, ne glede na lastnika. Zanima me, kako lahko z mamo zavarujeva svoje nepremičnine, in če lahko sploh izvedejo nasilno izvršbo na objektu, ki ni v lasti dolžnika.

Hvala.

ODGOVOR

Izvršba z rubežem premičin se lahko izvede povsod, tudi v objektu, ki ni v lasti dolžnika.

Predvsem se zarubijo stvari, glede katerih ni pripomb o obstoju kakšne pravice, ki bi preprečevala izvršbo, in stvari, ki se dajo najlaže vnovčiti. Pri tem je treba upoštevati tudi izjave navzočih strank in drugih oseb.

Dolžnikove stvari, ki jih ima v posesti kdo tretji, se smejo zarubiti samo s privolitvijo le-tega.Če bo izvršitelj stvari zarubil kljuv vašim ugovorom, morate na sodišču vložiti ugovor tretjega in dokazovati, da ste vi lastnica premičnin.

Predlagamo pa tudi, da se obrnete na upnika in mu pojasnite situacijo. Če bo upnik videl, da bo rubež neuspešen, si verjetno ne bo povzročal nadaljnjih stroškov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Total
0
Share