pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Počena kanalizacijska cev

Počena kanalizacijska cev

Stvarno pravo |

VPRAŠANJE

V večstanovanjski stavbi je v kleti, ki je last enega od solastnikov, počila skupna kanalizacijska cev. Lastnik želi sam najeti delavce, ki bodo zadevo sanirali, in ostalim izstaviti račun. Imam 2 vprašanji:

1. Stanovanje imam zavarovano, zato bi stroške krila zavarovalnica. Kaj lahko storim v primeru, da lastnik kljub opozorilom sam sanira, izstavi račun, zavarovalnica pa stroškov ne bo krila, ker sami niso pregledali napake.

2. Ne vemo, zaradi česa je prišlo do težav, saj obstaja možnost, da do poškodbe ni prišlo zaradi dotrajanosti, ampak je lastnik med renovacijo prostorov sam poškodoval skupno cev, pa nam skuša podtakniti stroške s tem, da bi brez pregleda strokovnjaka, ki bi ga najeli vsi lastniki, popravil kanalizacijo.


ODGOVOR

Ad 1.Ni nujno, da zavarovanje stanovanja krije tudi škodo v kleti, po vsej verjetnosti pa je stavba kot celota prav tako zavarovana. Ocenjujemo, da sanacija s strani posameznega lastnika ni ustrezna. V zvezi s tem lahko podate prijavo na stanovanjsko inšpekcijo. Vsekakor je potrebno obvestiti upravnika.

Ad 2.V kolikor je res tako, kot sklepate, je ta lastnik odgovoren za povzročeno škodo, kar pomeni, da mora sam nositi stroške popravila.