temno

Parkirni prostor

VPRAŠANJE

Kot lastnica stanovanja v bloku s šestimi stanovanji me zanima, uporaba parkirnega prostora. Pred letom dni smo sanirali parkirni prostor, za katerega smo morali stanovalci odšteti kar lep denar. Zanima pa me nekaj, kot podnajemniki enega od stanovanj so podjetniki taxi -službe, preselili so se kasneje in uporabljajo naš parkirni prostor z dvema taxi-avtoma. Parkirni prostor je velikokrat zaseden in ostali lastniki nimamo prostora. Ali kot s.p. lahko uporablja naše dvorišče za svojo taxi – službo.

Za odgovor se vam lepo zahvaljujem.

Martina

ODGOVOR

Če parkirni prostor predstavlja skupni del stavbe, potem ima vsak solastnik pravico uporabe sorazmerno svojemu solastniškemu deležu, razen, če ste se dogovorili drugače. Načeloma lahko torej tudi podnajemnik uporablja parkirišče sorazmerno svojemu solastniškemu deležu.

Za opravljanje dejavnosti v stanovanjski stavbi pa mora imeti solastnik ali podnajemnik soglasje solastnikov oz. etažnih lastnikov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share