temno

Iskanje očeta

VPRAŠANJE

Pozdravljeni!

Kmalu po rojstvu me je mati oddala v rejništvo, kjer sem bila do svojega 18. leta. Z njo sem stopila v kontakt s pomočjo socialne delavke in se vidiva dvakrat na leto. Med temi obiski pa ji vedno postavim tudi vprašanje kdo je moj oče, pa mi nikoli noče povedati. Odločila sem se, da bi ga poiskala sama, vendar ne vem kje in tudi kako naj začnem, saj nimam nobenega podatka o njem, razen tega, da je Ljubljančan in da je mogoče s.p., kar sem prebrala iz njenih besed. Sama mi samo to govori, da mi ne bo povedala prej kot takrat, ko bo umrl, ker drugače ne bom imela mira pred njim in mi lahko zagreni življenje.

V primeru vsakršnega odgovora in nasveta, se Vam zahvaljujem.

ODGOVOR

Ste prepričani, da ste pripravljeni na odgovor na vaše vprašanje kdo je vaš oče. Naj vas ne bo strah (jaz ne vem kdo je), vendar pa poznam kar nekaj verzij zakaj vam vaša mama noče izdati njegovega imena. Naj jih nekaj naštejem:lahko ste bili spočeti na silo, lahko je odvisnik, lahko je kriminalna osebnost, lahko ima urejeno družino kateri prikriva izvenzakonsko razmerje…Skratka sedaj, ko ste pripravljeni na najhujše, pa se iskanje lahko prične…

Poiščite svoj rojstni list, krstni list (če obstaja, na njem so navedeni tudi rojstni in ostali podatki obeh botrov, ki verjetno vedo kaj več), poročni list vaše mame, (v kolikor je bila z vašim očetom poročena).Ne pozabite preveriti tudi dokumentacije, ki se tiče vaše posvojitve. Skrbno si preberite tudi razloge za vašo posvojitev. Biološkega očeta je ponavadi lažje najti kot biološko mater, saj si ponavadi ne spreminja imena. Skušajte pridobiti tudi čim več informacij od svojih rejniških staršev. Zaprosite za zapiske od CSD-ja, ki je obravnaval vašo posvojitev, zaprosite tudi za svojo zdravstveno kartoteko.

Svojo starost odštejte v življenju vaše mame in se pozanimajte kje je takrat živela, s kom se je družila in kaj je počela, povprašajte njeno družino…Predvsem skušajte svojo biološko mater pripraviti do tega, da vam pokaže foto album iz svoje mladosti, nato jo povprašajte o ljudeh s katerimi je na slikah, njih pa vprašajte za moškega s katerim je zanosila vaša mati. Veliko sreče vam želim. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share