pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?


Osebni stečaji

Vse o osebnih stečajih

Postopek osebnega stečaja
Zanima me glede osebnega stečaja. Imel sem s.p.. Kako in kaj moram vložiti za prošnjo brezplačno pravno pomoč?  ..

Zaprl s.p. in šel v osebni stečaj
Zanima me glede osebnega stečaja. Imel sem s.p., ki sem ga zaradi izgube že zaprl, ostali pa so mi dolgovi. Te moram poravnati, a nimam s čim in bi šel rad v osebni stečaj. Kakšen je postopek za to in kako bi dobil kakšno brezplačno pravno pomoč glede tega? ..
0 komentarji
Premoženje na druge in v osebni stečaj
Spoštovani! Oseba, ki mi je dolžna precej veliko vsoto denarja, je pred leti šla v osebni stečaj. Od nje bo verjetno precej težko karkoli dobiti, ker je pred kratkim svoje premoženje prepisala na druge (na tretje osebe, na svoje sorodnike in podjetja). Kaj lahko storim? ..

Prepozna prijava terjatve v osebni stečaj
Dolžnica (s.p.) zoper katero sem vložil izvršbo je šla v osebni stečaj. Izvršilni postopek je sodišče ustavilo. Svoje terjatve sem prijavil v postopek osebnega stečaja, a šele po preteku 3 mesečnega roka od objave začetka postopka osebnega stečaja. Kaj storiti? Ali mi bodo terjatve zaradi prepozne prijave propadle? ..

Osebni stečaj zaradi odpisa dolga na FURS
Sem davčni dolžnik FURSu, nekaj čez 5.000 EUR in sem tudi javno objavljen na listi dolžnikov. Ne vidim možnosti, da bi dolg odplačal. Zanima me, ali lahko grem v osebni stečaj, da se mi ta dolg odpiše? ..
0 komentarji
Osebni stečaj samostojnega podjetnika
Pozdrav. Imam s.p. preko katerega delam na bencinski postaji oziroma jo imam v franšizi Pogodbo mi ne bodo več podaljšali Tu pa se mi postavijo vprašanja in problemi - imam še nekaj kredita na s.p. ( ali se mi lahko banka "usede" na hišo, ki je pisana name, oziroma kako bi lahko zadevo najbolje izpeljal?) - ali pride v poštev tudi osebni stečaj ..
0 komentarji
Osebni bankrot
06.12.2012
Zanima me glede zakona o osebnem bankrotu. Za oddajo vloge na sodišče je potrebno plačati 2050 eurov, vendar če tega ne zmoreš, sem v žurnalu zasledila članek v katerem je napisano kako se lahko oprosti tega plačila vendar zaradi nerazumevanja vas prosim ,če mi vi lahko kaj bolje obrazložite.Pošiljam vam članek. Lep pozdrav in hvala za odgovor Urša. Članek: Zakon ne določa posebnih pravil o oprostitvi plačila stroškov v višini dva tisoč evrov, so povedali na ministrstvu za pravoso..
0 komentarji
15.10.2012
Katero dokumentacijo potrebujem za osebni stečaj? ..
0 komentarji
01.05.2011
Sem 80% invalid zaradi prometne nesreče, upokojena lani. Zanima me, ali mi lahko zarubijo os. avto l. 1995, katerega nujno potrebujem, saj sem na invalidskem vozičku. Hvala za odgovor in lep pozdrav. ..
0 komentarji
Osebni stečaj ali likvidacija
Pozdravljeni! pred 10 leti sem zaprl s.p. na katerem so ostali dolgovi.ponovno sem ga odprl leta 2006, leta 2009 so mi upniki iz prešnjega s.p. blokirali račun in ne morem več poslovati saj jih nisem sposoben poplačati. Zanima me ali je boljše zapreti s.p. se zaposliti in se upniki poplačujejo po vrstnem redu iz plače ali je boljše iti v osebni stečaj ali le tega preložiti na poznejši čas ? ..
0 komentarji