POKLIČITE 090 3213

in izberite področje svetovanja:
1 za Pravni nasvet, 2 za Davčni nasvet, 3 za Detektivski nasvet
Vsak dan od 07.00 do 22.00 ure
2,16 €/min za klice iz omrežja A1. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

 • in izberite področje svetovanja:
  • 1 za Pravni nasvet

  • 2 za Davčni nasvet

  • 3 za Detektivski nasvet


 • 95% klicev rešimo takoj
 • večina klicev traja manj kot 3 minute
 • anonimnost zagotovljena
 • 100 % strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!


Tipično! Spor s sosedom zaradi meje

Tipično! Spor s sosedom zaradi meje

Okoljsko pravo |

VPRAŠANJE

Spoštovani! Konec septembra 2015 je bila postavitev meje naše parcele (vrt, sadovnjak, otroška igrala) z enim od sosedov dokončna (pritožba zoper odločbo geodetske uprave je bila zavrnjena, tožba pa ni bila vložena). Sosedova ''ograja'' (dolžine pribl. 15 metrov, preraščema z bršljanom in drugim rastlinjem, strohnjeni količki, zvrnjena...) je ležala pribl. 0,5m na našem. Zadnji teden v marcu 2016 smo to ograjo odstranili (sčistili in naravnali smo mrežo, jo navili na količke in jo odložili k sosedovi hiši - na varno..). Vse smo tudi fotografirali: kakšna je bila ograja in kje je stala v primerjavi z mejniki, kam smo jo odložili...

Sosed (vikendaš) nam očita in grozi s tožbo, ker naj bi s tem motili njegovo posest. Na mejni obravnavi smo mu jasno povedali, da mora ograjo odstraniti, ko bo meja dokončna in da jo bomo v nasprotnem primeru odstranili sami. Na našem zemljišču rastejo tudi drevesa (divjake), ki so jih sosedje pustili rasti, ker naj bi bila na njihovem zemljišču. Tudi to bi radi odstranili, ker dela senco našemu sadovnjaku in smeti zemljišče. Debla so v celoti na našem.

 1. Zanima me, ali lahko požagam ta drevesa (po moji logiki jih lahko, ker rastejo na našem) in kaj moram storiti s požaganimi drevesi (ograjo smo dali na sosedovo parcelo, ne vem pa kaj lahko storim s tem lesom...vrgel bi ga proč).
   
 2. Ker meja po parceli ni vidno označena (mejniki so v tleh), smo pri košnji naše parcele ne enem delu šli čez mejo (nenamerno, kosili smo pač od mejnika do mejnika in pri tem nenamerno naredili krivuljo, v sredinskem delu smo v sosedovo zemljišče posegli največ - pribl. 30cm). Ker je pripeljal odvetnico in nam tudi glede tega grozi s tožbo, me zanima, kakšne posledice lahko zaradi tega nosim. 

ODGOVOR

Spoštovani! Glede na to, da drevesa rastejo na vašem zemljišču, so (ne glede na to kdo jih je posadil) vaša l...
Celotna vsebina je brezplačno na voljo registriranim uporabnikom!

Napišite komentar