pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Prekršek in sodba

Prekršek in sodba

Kazensko pravo |

VPRAŠANJE

Sodnik za prekrske me vabi na pisni ali ustni zagovor. Ker zivim v tujini in sem posto dobila preko tasce, razmisljam ali ima smisel pisati zagovor ali ne?

Vprasanje pa je, ce mi po pravnomocni sodbi in pricakovani denarni kazni lahko ta denar izterjajo iz bancnega racuna, ki ga imam se vedno odprtega v Sloveniji, na njem je nekaj sredstev, vendar vsaj leto dni nobenih prilivov?Kako se pa zadeva spremeni, ce jim sporocim, da zivim v tujini? Ali bodo enako nadaljevali s postopkom in izterjavo?


ODGOVOR

Postopek, če živite v EU, se bo nadaljeval. Verjetno ne le na TR, ki ga imate v SLO, pač pa tudi na bančne račune v tujini. Recipročnost in organov pregona in bančnih inštitucij je namreč od 2004 dalje usklajena. Zagovor, ustni ali pisni, odvisno od predloga za prekršek, lahko pomaga... Če vam ni odveč stopiti pred sodnika za prekrške ali napisati zagovor.Je pa res tudi to, da lahko sodnik za prekrške, če se njegovim pozivom ne javite, odredi »privedbo«. To pomeni, da bi vas lahko kjer koli na območju EU pridržali in privedli.