pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Kaznivo dejanje leta 2004

Kaznivo dejanje leta 2004

Kazensko pravo |

VPRAŠANJE

Spoštovani.

Pred 5 leti sem zakrivila kaznivo dejanje-manjša tatvina. Bila sem obravnavana pri na okrožnem državnem tožilstvu. Lahko sem izbirala med kaznijo 50000 sit ali pa 50 ur humanitarnega dela. Izbrala sem delo in kmalu zatem dobila pošto, da je zadeva rešena.

Zanima me če je ta zadeva sedaj dokončno izbrisana iz evidence...Iz ministrstva za pravosodje sem dobila potrdilo o nekaznovanosti, me pa zanima če je morda to zabeleženo še na okrožnem dr.tožilstvu?Gre se mi za službo v kateri bom varnostno preverjena in to zadevo zelo obžalujem.Še to...kaj pomeni pravnomočna in kaj nepravnomočna obsodilna sodba?a je to moje bilo kaj od tega? Za pravnomočno vem da se po določenem času izbriše iz evidence, a velja isto tudi za nepravnomočno?

Iz srca Vas prosim za odgovor in se vam že vnaprej zahvaljujem,

Lep dan želim.

Mateja


ODGOVOR

Če ste opravila vsa dela, ki vam jih je naložilo tožilstvo, potem to pomeni, da je kazenski postopek pravnomočno ustavljen. V tem primeru ne pride do obsodbe in pravnih posledic obsodbe, zato se to ne vpisuje v kazensko evidenco. Podatkov o tem načeloma ne bi smelo biti.

Upam, da ste zadovoljna z odgovorom. 

Lep pozdrav