pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Sklep o izvršbi

Sklep o izvršbi

Kazensko pravo |

VPRAŠANJE

Pozdravljeni,

prosila bi vas za nasvet kako napisati ugovor zoper izdanega Sklepa o izvržbi.Zadeva je sledeča:

v poletnih mesecih 2007 so v našem kraju polagali kanalizacijsko napeljavo. Ta dela je opravljalo lokalno podjetje oziroma s.p. Med opravljanjem zaključnih del smo se z lastnikom s.p. dogovarjali, da nam njegovi delavci pred hišo položijo asfalt . Omenjeno polaganje asfalta je bilo izvedeno predvidoma v mesecu avgustu 2007. Z lastnikom s.p. - ja se predhodno žal nismo dogovorili o ceni vgrajenega asfalta.

Dne 03.12.2008 je prispel račun za opravljeno storitev po navadni pošti na naslov izvenzakonskega partnerja, ki sicer živi na istem naslovu kot jaz, vendar ni lastnik parcele, na kateri je bila izvršena storitev.Zmotilo me je, ker je datum izstavitve računa 07.11.2007, rok za plačilo računa pa 07.12.2007. Torej 3 dni.

Dne 06.12.2007 je izvenzakonski partner omenjeni račun zavrnil z obrazložitvijo, da predhodno ni bila znana cena storitve, da nam ni bila posredovana ponudba za izvedbo in da ni on lastnik parcele, na kateri je bila izvedena storitev.Od 06.12.2007 do danes se ni zgodilo nič.

Danes, 07.01.2009 pa je izvenzakonski partner prejel Sklep o izvržbi za vrednost, ki je na računu in seveda za dodatne stroške ( odvetnik, takse ). Jutri imam namen napisati ugovor na izdani sklep.Zanima me, če lahko za ugovor lahko navedem dejstva, ki sem jih predstavila vam, namen imam tudi pridobiti ceno vgrajenega asfalta od konkurenčnega gradbenega podjetja v letu 2007.Poudarila bi rada, da se nimam namena izogniti plačilu, vendar si želim, preden dobim račun natanko vedeti vrednost izvedene storitve.Če ste utegnili prebrati moj mail , se vam v naprej zahvaljujem za pozornost. Ravno tako pa tudi z nestrpnostjo čakam vaš odgovor, oziroma nasvet.

Lep pozdrav.

Rada bi poudarila, da ni problem v tem, da bi se izognila plačilu


ODGOVOR

Na žalost ugotavljamo, da zahtevate odgovor na preveč konkretna vprašanja brez, da bi si imeli možnost v zadevi sami ustvariti vtis. Kakršenkoli nasvet z naše strani bi bil torej neodgovoren.

Hvala za razumevanje.