POKLIČITE 090 3213

in izberite področje svetovanja:
1 za Pravni nasvet, 2 za Davčni nasvet, 3 za Detektivski nasvet
Vsak dan od 07.00 do 22.00 ure
2,16 €/min za klice iz omrežja A1. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

 • in izberite področje svetovanja:
  • 1 za Pravni nasvet

  • 2 za Davčni nasvet

  • 3 za Detektivski nasvet


 • 95% klicev rešimo takoj
 • večina klicev traja manj kot 3 minute
 • anonimnost zagotovljena
 • 100 % strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!


Kazen za neodstranjen avto po prometni nesreči

Kazen za neodstranjen avto po prometni nesreči

Kazensko pravo |

VPRAŠANJE

Oseba XY je stala pred rdečo lučjo v križišču. Voznico, ki je pripeljala iz ceste, ki je imela zeleno luč, pa je zaneslo v prednji konec avtomobila XY. Oseba XY je klicala policijo, za avtomobilom na neprometni cesti pa je postavila trikotnik. Čez pol ure je prišel policist in osebo XY opoziril, da je v prekršku in da naj umakne avto. Oseba XY mu je rekla, da je pustila avto tako, da bo policist videl da je voznica drugega avtomobila povzročila nesrečo. Policista je vprašal, če bo poslikal nesrečo. Policist je rekel, da naj kar sam poslika če hoče in da naj umakne avto. Oseba XY je poslikala in umaknila avto. Ko sta bial oba avtomobila umaknjena, je tudi policist poslikal avtomobila. Ko je spisal obrazce o nesreči, pa je osebi XY napisal kazen, ker ni odstranila avta s kraja nesreče. Kazen je 200 evrov, v 8 dneh polovična oz. čas pritožbe.Na kazenskem nalogu je policist narobe napisal dve stvari: napisal je napačno znamko avtomobila, namreč tistega ki je povzročil nesrečo in ni od osebe XY, ter napisal je napačno ime ceste na kateri se je zgodila prometna nesreča.Oseba XY je potem, ko je prišla domov, še enkrat poklicala na 113, zakaj je niso opozorili, da naj umakne avto s križišča. Pa so ji rekli, če je naredila izpit. Oseba XY je bila jasno pod stresom, saj se je nekdo zabil vanjo in je v dobri veri, da mora policist videti kako se je nesreča zgodila, pustila avto na cesti in označila s trikotnikom.

Kakšen nasvet imate? Ali plačati polovično kazen ALI pa napisati pritožbo in se sklicevati na stres po nesreči in na to, da je policist v kazenski nalog napisal napačno znamko avtomobila osebe XY in napačno ime ceste?

Najlepša hvala za odgovor.

Maja G.


ODGOVOR

Naše mnenje je, da je bolje plačati polovično kazen.Razlogov je več, vsekakor pa ima največjo težo dejstvo, da v primeru pritož...
Celotna vsebina je brezplačno na voljo registriranim uporabnikom!


Napišite komentar