POKLIČITE 090 3213

in izberite področje svetovanja:
1 za Pravni nasvet, 2 za Davčni nasvet, 3 za Detektivski nasvet
Vsak dan od 07.00 do 22.00 ure
2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

 • in izberite področje svetovanja:
  • 1 za Pravni nasvet

  • 2 za Davčni nasvet

  • 3 za Detektivski nasvet


 • 95% klicev rešimo takoj
 • večina klicev traja manj kot 3 minute
 • anonimnost zagotovljena
 • 100 % strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Kazensko pravo

Vse v zvezi s kaznivimi dejanji, prekrški, denarnimi kaznimi, policisti

Med delom z viličarjem poškodoval avto
V podjetju imamo zaposlenih več delavcev. Eden od njih je s viličarjem zaradi nepazljivosti poškodoval avto, ki je bil parkiran na sosednjem zemljišču. Zavarovalnica je oškodovancu že povrnila škodo in sedaj pa terja podjetje. Zanima me, kako je z odgovornostjo podjetja za škodo, ki jo je povzročil delavec in ali lahko podjetje terja delavca za povrnitev, če plačamo zavarovalnici. ..

Udeležba rehabilitacijskega programa
Spoštovani, sem v postopku odvzema vozniškega dovoljenja. Vložil sem prošnjo za odlog in sodišče me je napotilo na udeležbo rehabilitacijskega programa. Zanima me, kaj je to. ..
0 komentarji
Plačilni nalog za dva prekrška hkrati
Prejel sem plačilni nalog za dva prekrška – vožnjo pod vplivom alkohola in pa za pobeg s kraja dejanja. Za prvi prekršek priznavam, da sem kriv, nisem pa pobegnil s kraja dejanja. Plačilni nalog je za oba prekrška hkrati. Za prvi prekršek bi plačal polovičko (v osmih dneh), za drugega pa bi se pritožil. Ali je to možno oz., če se pritožim zoper plačilni nalog za drugi prekršek, ali bom za prvi prekršek še lahko plačal samo polovičko? ..
0 komentarji
Preizkus alkoholiziranosti s prisilnim odvzemom krvi
Zanima me, ali mi lahko policija proti moji volji prisilno odvzame kri za preizkus alkoholiziranosti, če nočem pihati? ..
0 komentarji
Napihal 0,01 promila preveč
Pred nekaj dnevi sem napihal 0,01 promila preveč(0,30 0,29 je še dovoljena meja z upoštevano toleranco) in dobil 450 eur kazni, preden so me policisti ustavili sem kadil cigaretto sem policistu tudi omenil in je rekel, da lahko počakam 5 min preden opravim test. Že po nekaj min(vseekakor manj kot 5, imam tudi priče ki so se vozile z mano),me je policist poklical in moral sem opraviti test. Zanima me ali je smislno napisati pritožbo na podlagi tega in če je pritožba zavrnjena ali imam še v..
0 komentarji
Zastaranje
12.11.2012
Po obtožnici iz leta 1995,sem bil obtožen kaznivega dejanja goljufije po 217.členu/2 KZ,za katerega je zagrožena kazen od enega do osmih let.Kaznivo dejanje bi se naj zgodilo v juniju 1993,torej pred skoraj natanko 16.leti.Prvi in do sedaj edini narok je bil v avgustu 2001.Kako je sedaj z absolutnim zastaranjem,saj bo kmalu preteklo 16 let od storitve kaznivega dejanja(torej dvojna doba najdaljše predvidene kazni). Ali bom o tem obveščen in kako je potem z pridobitvijo potrdila o nekaznov..
0 komentarji
Neupravičen odvzem prostosti
Pozdravljeni! Pred nekaj dnevi me je ustavila policijska patrulja oz realno rečeno so se oni ustavili na kraju, kjer je bil parkiran osebni avtomobil, v katerem sva bila jaz in moj bratranec, avto je last slednjega. Bilo je zvečer, najin avto je bil parkiran na vidnem mestu, s prižganimi lučmi, na stranski cesti in zraven javne osvetlitve. Policista sta pristopila do vozila, me legitimirala kot voznika, izvedla alkotest, ki je bil pozitiven in na podlagi tega sta me odpeljala na PP ne gle..
0 komentarji
Izterjava - sklep o izvršbi
Dolžnik (sin) je v zaporu. Oče je dvignil pošto (sklep o izvršbi). Ali lahko oče utemeljuje ugovor z dokazom, da je sin v zaporu? Ali bo sodišče odločilo, da je ugovor utemeljen? Ali je možno zahtevati in kako, da sodišče odloži postopek za čas prestajanja kazni dolžnika (sina)? ..
0 komentarji
Kako naprej?
19.09.2012
Spoštovani! Zanima me, kako se lahko resim iz nastale situacije: Dne 4.1.09 sem napihal 0,78 ____?____ v zapisniku (zelene barve), ki sem ga dobil takoj po opravljenem postopku na kraju dogodka, so še vedno zapisane stare enote, tj. g/kg, ki bi jih moral policist prečrtati in napisati nove (ml/l)... A tega ni storil. Tako imam sedaj po policijskem zapisniku napihanih 0,78 g/kg, kar pa je bistveno manj kot 0,78 ml/l, saj mi v tem primeru najbrž ne uide odvzem vozniškega dovoljenja.Zapi..
0 komentarji
Odškodnina oz. povrnitev stroškov po oprostilni sodbi
Po krivem sem bila obdolžena, a je trajalo kar nekaj (prestavljenih) obravnav preden sem dobila oprostilno sodbo. Imam majhnega dojenčka, sem samohranilka, brez šoferskega izpita-tako, da mi ni bilo lahko prihajati na drug konec SLO, tudi glede nastalih stroškov ne! Kako do povrnitve stroškov? Kateri stroški se povrnejo? Ali vložiti odškodninski zahtevek-kako to poteka,kje)? ..
0 komentarji