pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?


Kazensko pravo

Vse v zvezi s kaznivimi dejanji, prekrški, denarnimi kaznimi, policisti

Rubežniki zarubili tuje stvari
Že dve leti po deložaciji sem v stanovanju prijateljev. V zadnjem mesecu dni so se oglasili rubežniki, ker imam odprtih še nekaj izvršb, pri prijateljih, ki so me nastanili in hoteli rubiti njihovo imetje zaradi mojega dolga, kljub temu da so bili seznanjeni da pri njih ni nič mojega samo osebne stvari. Zanima me ali je to njihovo početje dovoljeno, da  rubijo stvari, ki so v lasti družine, ki me je prijazno nastanila po deložaciji in če ne, kaj lahko storim. Hvala za odgovor..

Sem v postopku izvršbe
Sem v postopku izvršbe. Izvršbo imam na TRR. Ko sem prejel avtorski honorar. mi je bil ta v celoti odtegnjen, tako, da je moj TRR prazen. Ali upnik lahko to naredi? Ali ne obstaja neka vsota, ki mora v vsakem primeru ostati na računu? ..

Solasnikova dejanja so sporna
Želim prodati svoj solastniški del hiše v kateri naša družina živi skupaj s solastnikovo (v sosedstvu). Vsakič. ko imam ogled nepremičnine s potencialnimi kupci, mi sosed (solastnik) nagaja, tako, da mi npr. zaparkira garažo, povzroča neznosen hrup, vstopa v naš del hiše ipd.. Onemogoča mi prodajo. Je to dovoljeno? ..

Denarna odškodnina za duševne bolečine
Pred enim letom sva bila s sestro udeležena v prometni nesreči. Ona je utrpela hujše poškodbe in je sedaj trajni invalid. Od povzročitelja sva že prejela odškodnino vsak za svoje poškodbe, slišal pa sem, da bi sam lahko zahteval tudi še dodatno odškodnino za njene poškodbe. Ali to drži? ..

Javna dražba
27.08.2021
Izvršba na dolžnikove premičnine je bila ustavljena, ker le te niso uspele biti prodane na javni dražbi. Zanima me, ali se lahko te iste premičnine ponovno zarubijo in ponovno poskušajo prodati na novi javni dražbi. In ali lahko pridobim podatke o morebitnih novih dolžnikovih premičninah. ..

Mesečno izplačilo kot odškodnina
Pozdravljeni, pred časom sem bila poškodovana v prometni nesreči. Poškodba je trajna. Oseba, ki je kriva za nesrečo mi v poravnavo ponuja enkratni znesek sicer precej visoke odpravnine, a glede na to, da je poškodba trajna, sama raje videla, da se mi odškodnina izplačuje mesečno, do konca življenja, ker bom zaradi poškodbe v življenju imela mesečne stroške. Ali je to možno? ..

Med delom z viličarjem poškodoval avto
V podjetju imamo zaposlenih več delavcev. Eden od njih je s viličarjem zaradi nepazljivosti poškodoval avto, ki je bil parkiran na sosednjem zemljišču. Zavarovalnica je oškodovancu že povrnila škodo in sedaj pa terja podjetje. Zanima me, kako je z odgovornostjo podjetja za škodo, ki jo je povzročil delavec in ali lahko podjetje terja delavca za povrnitev, če plačamo zavarovalnici. ..

Udeležba rehabilitacijskega programa
Spoštovani, sem v postopku odvzema vozniškega dovoljenja. Vložil sem prošnjo za odlog in sodišče me je napotilo na udeležbo rehabilitacijskega programa. Zanima me, kaj je to. ..
0 komentarji
Plačilni nalog za dva prekrška hkrati
Prejel sem plačilni nalog za dva prekrška – vožnjo pod vplivom alkohola in pa za pobeg s kraja dejanja. Za prvi prekršek priznavam, da sem kriv, nisem pa pobegnil s kraja dejanja. Plačilni nalog je za oba prekrška hkrati. Za prvi prekršek bi plačal polovičko (v osmih dneh), za drugega pa bi se pritožil. Ali je to možno oz., če se pritožim zoper plačilni nalog za drugi prekršek, ali bom za prvi prekršek še lahko plačal samo polovičko? ..
0 komentarji
Preizkus alkoholiziranosti s prisilnim odvzemom krvi
Zanima me, ali mi lahko policija proti moji volji prisilno odvzame kri za preizkus alkoholiziranosti, če nočem pihati? ..
0 komentarji