POKLIČITE 090 3213

in izberite področje svetovanja:
1 za Pravni nasvet, 2 za Davčni nasvet, 3 za Detektivski nasvet
Vsak dan od 07.00 do 22.00 ure
2,16 €/min za klice iz omrežja A1. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

 • in izberite področje svetovanja:
  • 1 za Pravni nasvet

  • 2 za Davčni nasvet

  • 3 za Detektivski nasvet


 • 95% klicev rešimo takoj
 • večina klicev traja manj kot 3 minute
 • anonimnost zagotovljena
 • 100 % strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!


Invita d.o.o., pravno svetovanje

Invita d.o.o., pravno svetovanje

Telefon: 090 3213 

2,16 €/min* | Vsak dan od 07.00 do 22.00 ure
*za klice iz omrežja A1. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji.

ODGOVORI SVETOVALCA
Krajši dopust zaradi polovičnega delovnega časa
Zaposlen sem za polovični (4 urni) delovni čas. Zanima me, ali mi lahko delodajalec zato odredi toliko manjši dopust in ali lahko letni dopust izrabim v urah in ne v dnevih. Hvala za odgovor. ..
Odpravnina pri prenehanje pogodbe za določen čas
Pozdravljeni! Bil sem zaposlena za določen čas enega leta, zaradi nadomeščanja delavke, ki je bila na porodniškem dopustu. Ali mi pripada odpravnina po poteku pogodbe? ..
Zaprl s.p. in šel v osebni stečaj
Zanima me glede osebnega stečaja. Imel sem s.p., ki sem ga zaradi izgube že zaprl, ostali pa so mi dolgovi. Te moram poravnati, a nimam s čim in bi šel rad v osebni stečaj. Kakšen je postopek za to in kako bi dobil kakšno brezplačno pravno pomoč glede tega? ..
Povrnitev vloženih sredstev zaradi razveze
S partnerko sva skupaj živela v stanovanju, ki je bilo njena last. Skupaj sva bila skoraj 6 let. V tem času sva stanovanje renovirala, večino vlaganj pa sem finančno kril sam, s svojo plačo. Partnerka je tudi podedovala vikend na Hrvaškem. Tudi na tistem vikendu sva prenovila fasado. Zveza je šla narazen. Ali lahko od nje zahtevam povrnitev vloženih finančnih sredstev? ..
Ali lahko zastavim avtomobil?
Zanima me, ali lahko zastavim stvar (npr. avto) tako, da jo obdržim še naprej in jo uporabljam. Obrazložite prosim ali je to možno. In kaj, če je avto na lizing? Ali ga lahko zastavim? Hvala. ..
Ali se višino plač lahko ureja v splošnem aktu?
Smo podjetje, ki zaposluje več delavcev. Zanima nas, ali lahko področje plač (višino, način in obdobje izplačevanja itd.) uredimo v internem splošnem aktu. ..
Višji stroški za prevoz na delo
Spoštovani! Že tri leta sem zaposlen pri svojem delodajalcu v Ljubljani, kjer sem tudi ves čas opravljal delo. Dva meseca nazaj pa me je delodajalec razporedil na delovno mesto v Kranj. Receno je bilo, da bo to začasno, a se je izkazalo, da bo kar za stalno. Problem pa je, ker mi ne obračunava stroškov prevoza na delo. Ali je to prav in kaj lahko storim? ..
Zmanjšanje preživnine za otroka
Pozdravljeni, zanima me kako je z znižanjem preživnine za otroka? Partner plačuje 200 EUR preživnine, čeprav njena mama živi skupaj z novim partnerjem in imata drugega otroka. Midva pričakujeva otroka in jaz sem brezposelna. Zanima me ali imava kaj možnosti, da bi znižala preživnino, kajti nama ne ostane skoraj nič. ..
Odprodaja nepremičnine na zahtevo upnika
Pozdravljeni, vzel sem hipotekarni kredit, s hipoteko na več nepremičnin. Na eni od njih je bankina hipoteka vpisana na drugem mestu. Ali lahko banka, četudi je na drugem mestu, zahteva odprodajo te nepremičnine na javni dražbi? ..
Izplačilo plače v bonih
Spoštovani, Ali mi mora delodajalec vedno izplačati celotno plačo v denarju (oziroma jo nakazati na moj bančni račun), ali pa mi lahko del plače izplača tudi v bonih? Kaj pa regres za letni dopust? ..
Podatki za obračun plače
Zanima me, katere podatke mora vsebovati obračun plače in najkasneje do kdaj mi ga mora delodajalec izročiti. In kaj, če mi plače, ki mi jo je obračunal, še ni izplačal? ..
Ali se priprava na delo šteje v delovni čas
Spoštovani! Delam v industriji. Vsakdanje priprave na delo in že sam prihod na delo mi vsak dan poberejo kar nekaj časa. Ali se mi ne bi moral tudi čas prihoda in priprave na delo vštevati v delovni čas?   ..
Koliko mi pripada počitka med delom
Pozdravljeni, zanima me glede pravice do počitka med dvema delovnima dnevoma (koliko mi pripada) in ali drži, da imam pravico do enega prostega dneva na teden? Ali lahko od delodajalca zahtevam, da imam vsako nedeljo prost dan?   ..
Prijava stroškov najema na Furs
Pozdravljeni. Mi lahko sporočite, ali moram FURS-u prijaviti tudi prihodek, ki ga prejmem od najemnika za pokritje stroškov. Hvala v naprej za odgovor. ..
Obračunavanje ogrevanja v bloku
Pozdravljeni! Prosil bi vas za informacijo kolikšen je minimalni in maksimalni porabniški delež pri obračunavanju stroškov ogrevanja v bloku. Hvala in lep pozdrav. ..