POKLIČITE 090 3213

in izberite področje svetovanja:
1 za Pravni nasvet, 2 za Davčni nasvet, 3 za Detektivski nasvet
Vsak dan od 07.00 do 22.00 ure
2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

 • in izberite področje svetovanja:
  • 1 za Pravni nasvet

  • 2 za Davčni nasvet

  • 3 za Detektivski nasvet


 • 95% klicev rešimo takoj
 • večina klicev traja manj kot 3 minute
 • anonimnost zagotovljena
 • 100 % strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!


Invita d.o.o., pravno svetovanje

Invita d.o.o., pravno svetovanje

Telefon: 090 3213 

2,71 €/min* | Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure
*za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji.

ODGOVORI SVETOVALCA
Rubežniki zarubili tuje stvari
Že dve leti po deložaciji sem v stanovanju prijateljev. V zadnjem mesecu dni so se oglasili rubežniki, ker imam odprtih še nekaj izvršb, pri prijateljih, ki so me nastanili in hoteli rubiti njihovo imetje zaradi mojega dolga, kljub temu da so bili seznanjeni da pri njih ni nič mojega samo osebne stvari. Zanima me ali je to njihovo početje dovoljeno, da  rubijo stvari, ki so v lasti družine, ki me je prijazno nastanila po deložaciji in če ne, kaj lahko storim. Hvala za odgovor..
Znižanje preživnine za otroka
Pozdravljeni, mene zanima kako je z znižanjem preživnine za otroka? Moj partner plačuje preživnino za hčerko, njena mama pa živi skupaj z novim partnerjem in imata drugega otroka. Midva pričakujeva otroka in jaz sem brezposelna. Zanima me ali imava kaj možnosti, da bi znižala preživnino, kajti nama ne ostane skoraj nič. Kako se v tem primeru določi višino preživnine? ..
Postopek osebnega stečaja
Zanima me glede osebnega stečaja. Imel sem s.p.. Kako in kaj moram vložiti za prošnjo brezplačno pravno pomoč?  ..
Prenos lastništva stanovanja
Potrebujem nasvet pri prenosu lastništva nepremičnine. Trenutna lastnica stanovanja je vdova mojega pokojnega očeta, z njo nisva v sorodu. Gospa tudi nima svojih otrok. Kakšne oblike prenosa so možne, glede na najino razmerje, darilna pogodba, kupoprodajna pogodba, tretje.. in kaj je najugodnejša rešitev z vidika plačila davščin? kateri podatki so potrebni? ..
Trije bratje za delitev kmetije
Moja mama je bila lastnica zaščitene kmetije in je umrla konec lanskega leta. Zanjo sva zadnje tri leta skrbela z bratom. Tretji brat se je sprl z mamo in ni več prestopil praga hiše. Po smrti sem šel k njemu in ga prosil, da pove, kakšne želje ima glede dedovanja. Pripravil je spisek nekaj parcel. Nato so z upravne enote poslali dopis, da naj se izjasnimo, če se bo KMG nadaljevalo. Takrat je na svojo roko zahteval, da se KMG ukine. Ker sem jaz vložil zahtevo, da naj bi se KMG nadaljeval,..
Postopek priposestvovanja služnosti
Leta 1980 nam je bila oduzeta parcela zaradi prestavitev kmetije-širitev Celovške ceste.Takrat nam je bila začasno dodeljena sedanja parcela,katere smo leta 2006 postali dejanski lastniki. Ob gradnji kmetije je nastala makedamska pot,čez sosednjo parcelo v lasti MOL,katero smo vseskozi uporabljali za dostop, od leta 1981.To parcelo je leta 2020 MOL prodal. Novi lastnik je pot zaprl,po parcelni meji je postavil mrežasto gradbeno ograjo. Do svoje parcele imam služnostno pot,ki pa jo nisem u..
Delitev premoženja pridobljenega pred poroko
Sem lastnica hiše, ki sem jo dobila kot darilo od mojega očeta. Že pred poroko pa je mož (ko še nisva bila skupaj) kupil stanovanje, v katerem živiva. Skupnega premoženja nimava nič in ga tudi ne bova imela. Mož ima od prej dve hčerki in jaz od prej enega sina. Pred sklenitvijo zakonske zveze sva se dogovorila, da je moje premoženje moje in za mojega sina, njegovo premoženje pa njegovo in za njegovi hčeri. Zanima me, če bi slučajno prišlo do razveze, brez da imava kar koli napisano glede ..
Prepoved vožnje skozi moje zemljišče
Po mojem zemljišču poteka cesta oz kolovoz.  Zemljišče je po namenski rabi opredeljeno kot kmetijsko zemljišče, dejansko pa gre za travnik. Cesta ni odmerjena v samostojno parcelo, ni javno dobro, ni občinska. Kljub temu cesto uporabljajo sosedje in ljudje, ki se po njej vozijo. Ali jim lahko to prepovem? ..
Varstvo in vzgoja otroka in stikov
Z bivšim partnerjem imava skupnega otroka in nameravava s sodnim sklepom urediti, kar se tiče varstva in vzgoje otroka in stikov. Glede stikov ne veva kaj bi bilo najbolj koristno za otroka. Potrebovala bi neko strokovno pomoč in nisem prepričana, da je sodišče za to usposobljeno. Naj greva najprej h kakšnemu psihologu ali kaj podobnega, da bi nama lahko pomagal. In kaj se zgodi, če bi kateri od naju drugemu preprečeval izvrševanje stikov? ..
Rastlinjak ob sosedovi meji
Prosim vas za pojasnilo glede meje med kmečkima zemljiščema. Ob sosedovi meji sem postavil rastlinjak 16,0 x 12,5 m (1m od meje). Soseda sprva ni nič motilo konec lanskega leta pa ga je začel rastlinjak motiti - zahteva, da ga umaknem (verjetno zaradi zdrsa snega - nič ne reče zakaj). Jasno mi je, da sneg ne sme zdrsniti na njegovo zemljo (objekt je na meji), pa vendar mi deluje vse skupaj malo smešno. ..
Uveljavljanje stroškov za stanovanje
Spoštovani! Ali in kako se uveljavlja stroške za stanovanje, ki mi jih najemnik plačuje hkrati z najemnino? ..
Ali se plača davek za stroške najema?
V najem oddajam stanovanje. Glede stroškov sem se dogovoril z najemnikom za pavšalno ceno 150€/mesec. Ali moram tudi za te stroške plačati davek, saj mi jih najemnik vsak mesec sproti nakazuje na moj TRR.  ..
Delitev skupnega premoženja
Spoštovani, zanima me, kako bi se določil moj delež na skupnem premoženju ob ločitvi. Hvala za odgovor. ..
Lastnik stanovanja je stanovanje, ki sem ga imel v najemu zaklenil
Sem najemnik. Lastnik stanovanja mi je zaklenil stanovanje, ker nisem plačal dveh obrokov najemnime. Ali lahko vdrem v stanovanje, saj so notri še vedno moje stvari? ..
Vodenje knjige gostov
Pozdravljeni! Naše podjetje se ukvarja z oddajanjem bungalovov v najem. Obveščen sem, da bi morali voditi knjigo gostov (ki je sedaj ne vodimo). Kako je s tem? ..