pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Računi

Računi

Gospodarsko pravo |

VPRAŠANJE

Lep pozdrav.

Mene pa zanima ali sem dolžan plačati račun, ki mi ga je poslala bivša firma za mobitel. S tem da, ko sem zapustil firmo me nihče ni opomil da moram vrniti sim kartico oz. številko in sem tako v naslednjih 3mesecih klical minimalno. Sedaj mi ta bivša firma pošilja zelo visoke (močno dvomin da sem sploh porabil toliko) račune ki bi jih moral plačati, moti pa me to da dejansko sploh ne vem kaj bom plačal ker je račun firma napisala sama, in ni to original račun od mobitela.

Zanima me če je kakšen zakon kjer je opredeljeno ali moram takšen račun plačati. Sem pa firmi poslal že 3dopise, enega celo po faksu, da mi nej pošljejo izpiske za mobitel v tistem času ko sem prekinil delovno razmerje z njimi, vendar nisem dobil nobenega odgovora samo novi opomin.


ODGOVOR

Spoštovani,

odgovor na vaše vprašanje je odvisen od tega, kdo je bil naročnik SIM kartice (vi ali delodajalec) in kakšen je bil dogovor med vami in delodajalcem glede plačevanja naročnine in/ali stroškov telefona. Splošna pravila glede obveznosti določa Obligacijski zakonik, vprašanja iz delovnih razmerij pa Zakon o delovnih razmerjih, pa tudi kolektivna pogodba in vaša pogoba o zaposlitvi.