pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?


Gospodarsko pravo

Vse v zvezi z gospodarskimi subjekti in samostojnimi podjetniki

Delodajalec umrl  - dolžan plačo
Moj delodajalec - s.p., za katerega sem delala tri leta,je pred kratkim umrl. Ostal mi je dolžan še tri plače, za katere sva bila dogovorjena, da mi jih izplača prihodnji mesec. Kaj sedaj? Ali dobim tudi odpravnino, glede na to, da se je z njegovo smrtjo moje delovno razmerje pri njem zaključilo? ..

Odpoved potovanja zaradi smrti organizatorja
Novembra lani sem vplačala 500 EUR akontacije za potovanje za Laponsko preko potovalne agencije. Potovanje naj bi bilo februarja 2019. Lastnik je potovalne agencije je s.p. V januarju je gospod preminul. Potovanje ni bilo izpeljano, ker ni nikogar, ki bi ga izpeljal. Kontaktirala me je njegova sestrična, da je umrl in da ne vejo kaj narediti. Z njo sem na vezi, ampak mi daje čudne informacije in vsakič drugačne. Kupljene naj bi imela letalske karte na moje ime. Jaz kart nisem videla ne dobila..

Davek ob prodaji podjetja
Prodajam podjetje, ki sem ga ustanovil pred 27 leti. Ali moram ob tem plačati kaj davka?  ..

Vrstni red poplačila upnikov na javni dražbi
Zanima me, ali sem lahko prisoten na javni dražbi, na kateri se bo prodala moja polovica hiše za poplačilo mojih dolgov. Kako se bodo poplačali upniki? ..

Odprodaja nepremičnine na zahtevo upnika
Pozdravljeni, vzel sem hipotekarni kredit, s hipoteko na več nepremičnin. Na eni od njih je bankina hipoteka vpisana na drugem mestu. Ali lahko banka, četudi je na drugem mestu, zahteva odprodajo te nepremičnine na javni dražbi? ..

Izvršba na denarna sredstva
Imam firmo, ki je bila v sporu z dobaviteljem za plačilo za dobavo materiala. Dobavitelj nas je tožil in spor smo izgubili. Vložili smo tudi pritožbo, a je bila zavrnjena. Predvčerjašnjim smo zaradi izgubljene tožbe prejeli izvršbo, problm pa je ta, da so nam takoj zablokirali TRR. Ali je možno, glede na to, da sklep o izvršbi še ni pravnomočen. Takoj po prejemu sklepa smo namreč vložili ugovor. Račun imamo blokiran, kar nam otežuje poslovanje. ..

Poplačilo upnikov na javni dražbi
V kratkem naj bi bila v izvršilnem postopku prodana moja nepremičnina. Upnik, ki je vložil izvršbo ni prvi vpisan v zemljiški knjigi za poplačilo (ima šele tretjo hipoteko). Ali bo lahko poplačan pred ostalimi upniki in ali morajo biti poplačani vsi upniki? Zanima me tudi, ali lahko prisostvujem na dražbi. ..

Izvršba na podjetje v stečaju
Spoštovani, zoper podjetje, ki mi je bilo na podlagi neizpolnjene pogodbe dolžno več tisoč EUR, sem vložil izvršbo. Podjetje je pred kratkim šlo v stečaj. Kaj je sedaj z mojo izvršbo?..

Ali potrebujem pogodbo za odkup strojev?
Od prijatelja bi odkupil delovne stroje, ki jih uporablja v delavnici, saj nameravam sam odpreti svojo obrt. Zanima me, ali je za odkup potrebna kakšna pogodba. ..
0 komentarji
Ali direktor odgovarja z lastnim premoženjem
Zanima me, ali kot direktor lahko odgovarjam za slabo poslovanje podjetja s svojim lastnim premoženjem. Hvala za odgovor. ..
0 komentarji