pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Povračilo od bivše žene

Povračilo od bivše žene

Družinsko pravo |

VPRAŠANJE

Leta 2005 sem odprl s.p. kot dopolnilno dejavnost. Moja takratna žena je bila brezposelna in ideja je bila, da dela pri meni. Vpisala se je kot prokurist. Firma je slabo poslovala in prinesla mi je le izgubo. Leta 2007 sva se razšla in leta 2008 ločila. Leta 2007 so pričele prihajati na moje ime izvršbe od firm, za katere nisem niti slišal oziroma vsaj nikoli nič imel z njimi. Takih stroškov sem do sedaj plačal že več kot 3.300 EUR in še nisem siguren, če so to vsi. V mojem imenu, a brez moje vednosti, me je v času, ko sva še živela skupaj, zadolževala z naročanjem raznih reklam ipd. Računov ni plačevala.

Vem, da kot nosilec s.p. navzven odgovarjam za vse, kar se v firmi dogaja. Zanima me, če lahko od nje zahtevam povračilo stroškov, saj nisem ničesar jaz naročal, plačal pa oziroma še plačujem.

Hvala za odgovor


ODGOVOR

Spoštovani,

če je vaša žena pri opravljanju svojega dela namenoma ali s hudo malomarnostjo ravnala v nasprotju s prepovedjo materialnega ali moralnega škodovanja delodajalcu ali škodovanja delodajalčevim poslovnim interesom in vam je s tem povzročila škodo, lahko od nje zahtevate povračilo škode, ki vam jo je povzročila.

Vaša bivša žena za dolgove odgovarja tudi s svojim posebnim premoženjem.