POKLIČITE 090 3213

in izberite področje svetovanja:
1 za Pravni nasvet, 2 za Davčni nasvet, 3 za Detektivski nasvet
Vsak dan od 07.00 do 22.00 ure
2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

 • in izberite področje svetovanja:
  • 1 za Pravni nasvet

  • 2 za Davčni nasvet

  • 3 za Detektivski nasvet


 • 95% klicev rešimo takoj
 • večina klicev traja manj kot 3 minute
 • anonimnost zagotovljena
 • 100 % strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!


Delež in preživnina

Delež in preživnina

Družinsko pravo |

VPRAŠANJE

Pozdravljeni,

z izvenzakonsko partnerico sva se razšla novembra 2008. V zakonu se nama je rodil otrok. Pred razpadom zveze sem živel v njeni hiši in prispeval pri obnovi hiše. Po razpadu zveze sva poklicala sodnega cenilca za oceno vložka obnove v hišo. Z ocenitvijo se strinjava in deliva vložek na polovico. Nastaja pa drugi spor. Ex partnerica zavlačuje ali noče izplačati deleža. Meša delež,ki ga je dolžna izplačati z otrokovo preživnino.

Naj pojasnim še to. V oktobtu 2008 sem ostal brez zaposlitve ter se prijavil na zavod. Novembra pa me je na silo spravila iz hiše. Prisiljen v podnajemniško stanovanje. Sedaj v tem mesecu sva začela urejat stvari na csd-ju za preživnino ter stike za otroka ter papirji morajo še na sodišče. Od novembra do aprila 2009 sem dobival denarno nadomestilo. Imam pa vprašanja:

Ex partner zahteva oziroma zmanjšuje njen delež meni in odbiva vsoto,ki jo je dolžna saj pravi,da sem dolžan otroku preživnino od novembra 2008 do tekočega dneva. Meni se zdi sporno saj nisva bila še na sodišču obravnavana za preživnino.Tudi dohodkov nimam,saj sem še zmeraj nezaposlen. Lahko zahteva otrokovo preživnino za nazaj? Lahko jaz zahtevam preživnino zame za obdobje glede na to,da sem moral na silo izseliti in brez dohodka?

Kako naj ukrepam glede mojega deleža v hišo? Kako do njega saj ne misli izplačati? Obstaja tožba za to? Kako pa gleda pravo,da otrok živi tudi pri meni. Se preživnina kaj zniža? Vem,da so dva ražlična pojma in se vam zahvaljujem za odgovore.

Lep pozdrav


ODGOVOR

Mogoče je zahtevati znesek kolikor ste bili obogateni, ker niste ravnali s svojo dolžnostjo v zvezi s preživljanjem otroka tudi za ...
Celotna vsebina je brezplačno na voljo registriranim uporabnikom!


Napišite komentar