pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Zaščita pred sinovimi dolgovi

Zaščita pred sinovimi dolgovi

Družinsko pravo |

VPRAŠANJE

Z ženo imava sina, ki je star 39 let. Je pravi posebnež, saj živi neko nenavadno življenje. Bil je zaposlen pa nezaposlen, dobival je socialno pomoč, zdaj pa je celo postal S.P., najbrž zato, da je izkoristil možnost dobiti nekaj denarja za samozaposlitev.

Ukvarja se z zbiranjem odpadnih jedilnih olj po gostiščih Slovenije. Mislim, da posel ni prav nič donosen, ker je vedno brez denarja. Ima tri otroke, je ločen in ne plačuje preživnine. Ker je večinoma na cesti, dela tudi prometne prekrške in jih sploh ne plačuje. Skratka, živi v dolgovih. Živi na najinem naslovu, v ločenem stanovanju, ki pa je najina last.

Zanima me, kako se morava zaščititi pred sinom, da ne bi zaradi neplačevanja njegovih dolgov posegli po najinem premoženju, ker on pač živi v najini hiši in ima tudi S.P. prijavljen na najin naslov. Sam je brez kakršnega koli premoženja.


ODGOVOR

Če sin ni lastnik hiše in premičnin in če se nikoli niste zavezali, da boste plačali sinove dolgove, potem sinovi upniki ne morejo poseči na vaše premoženje. Lahko pa imate zaradi tega nevšečnosti; npr. z obiski izvršiteljev, ki bi na vašem naslovu lahko opravljali rubež domnevnih sinovih premičnin.Sinovi upniki bodo na to premoženje lahko segli v primeru, če bo sin podedoval to premoženje po vaši smrti.