pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Delitev premoženja ob ločitvi

Delitev premoženja ob ločitvi

Družinsko pravo |

VPRAŠANJE

Z možem se bova ločila, vendar se ne moreva sporazumeti kaj s hišo. Mož je podedoval pol hiše, nato hišo še dozidala in bila solastnika. Pred sedmimi leti je name prepisal še drugo polovico z darilno pogodbo, tako da sem sedaj jaz lastnik v celoti.Me je pa pred tremi leti prepričal, vzel hipotekarni kredit s tem, da sem mu jaz bila kot porok in dovolila hipoteko na to hišo. Kredit plačuje mož.

Kako lahko to razdeliva? Kako bi sodišče to razdelilo?Kredit v vrednosti polovice hiše je potreboval, ker se je zapletel v neke posle in je imel dolgove.

Hvala za odgovor


ODGOVOR

Ob ločitvi se morajo darila, zlasti taka, ki niso sorazmerna premoženjskemu stanju darovalca, vrniti. Sicer pa se premoženje, pridobljeno v času trajanja zakonske zveze z delom, praviloma razdeli na polovico.

Kako bi sodišče odločilo v konkretnem primeru oz. kaj bilo najbolje za vas, je brez podrobne seznanitve z vsemi dejstvi in okoliščinami težko reči. Zagotovo pa bi ob urejanju vprašanj v zvezi s hipoteko morali sodelovati tudi z zastavnim upnikom.