POKLIČITE 090 3213

in izberite področje svetovanja:
1 za Pravni nasvet, 2 za Davčni nasvet, 3 za Detektivski nasvet
Vsak dan od 07.00 do 22.00 ure
2,16 €/min za klice iz omrežja A1. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

 • in izberite področje svetovanja:
  • 1 za Pravni nasvet

  • 2 za Davčni nasvet

  • 3 za Detektivski nasvet


 • 95% klicev rešimo takoj
 • večina klicev traja manj kot 3 minute
 • anonimnost zagotovljena
 • 100 % strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!


Sporazumna razveza

Sporazumna razveza

Družinsko pravo |

VPRAŠANJE

Z možem že 8 let živiva ločeno čeprav uradno še nisva ločena. Imava 16let staro hčero, ki je do lanske jeseni živela pri meni, sedaj pa živipri očetu. Oče je vložil na na sodišču zahtevo za razvezo. Otrok si želi skupnega skrbništva.

Plačilo obveznosti je bilo do jeseni dogovorjeno sporazumno, da oče plačuje šolske obveznosti in po svoji moči prispeva. Osebno nisem nikoli dobila denarja za preživljanje otroka. Otrok se ne želi opredeliti za nobenega od staršev, želi, da imava skupno skrbništvo in da nemoteno prihaja domov, kjer je živela prej oz. če se odloči, da lahko pride nazaj kadarkoli.Na socialni službi želijo pogovor posebej z otrokom in nato še z nama.Mož pravi, da bi se razšla sporazumno, hkrati pa omenja, da bi alimente določilo sodišče, saj je tako informacijo dobil pri socilani službi.

Ali se lahko tudi na tem področju dogovoriva sama, saj sem mu predlagala, da bi si stroške za hči delila na pol, le hrane ne bom plačevala. Moram poudariti, da je bilo tako tudi prej vseh osem let, vse stroške bivanja doma sem pokrivala sama, kot tudi prehrano.

Prosim vas za nasvet kaj naj pove otrok, ki se ne želi opredeliti samo za enega skrbnika, katerim vpršanjem naj se izogne pri socilani službi,saj je oče že bil na samostojnem pogovoru, jaz pa sem vabila dobila z zamudo oz me o tem ni nič opozoril, čeprav naj bi šlo za sporazumno ločitev.Po mojem klicu in opravičilu pri izostanku vabila, me je socilana delavka obvestila o ponovnem srečanju naju obeh, ki pa bo izvršeno naknadno, ko bo opravila pogovor z otrokom.


ODGOVOR

Sporazumna razveza pomeni sporazum zakonca o vseh bistvenih vprašanjih,ki se tičejo razdružitve skupnega življenja, to pomeni kako...
Celotna vsebina je brezplačno na voljo registriranim uporabnikom!


Napišite komentar