pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?


Družinsko pravo

Vse v zvezi z zakonsko zvezo, ločitvami, družino

Znižanje preživnine za otroka
Pozdravljeni, mene zanima kako je z znižanjem preživnine za otroka? Moj partner plačuje preživnino za hčerko, njena mama pa živi skupaj z novim partnerjem in imata drugega otroka. Midva pričakujeva otroka in jaz sem brezposelna. Zanima me ali imava kaj možnosti, da bi znižala preživnino, kajti nama ne ostane skoraj nič. Kako se v tem primeru določi višino preživnine? ..

Delitev premoženja pridobljenega pred poroko
Sem lastnica hiše, ki sem jo dobila kot darilo od mojega očeta. Že pred poroko pa je mož (ko še nisva bila skupaj) kupil stanovanje, v katerem živiva. Skupnega premoženja nimava nič in ga tudi ne bova imela. Mož ima od prej dve hčerki in jaz od prej enega sina. Pred sklenitvijo zakonske zveze sva se dogovorila, da je moje premoženje moje in za mojega sina, njegovo premoženje pa njegovo in za njegovi hčeri. Zanima me, če bi slučajno prišlo do razveze, brez da imava kar koli napisano glede ..

Varstvo in vzgoja otroka in stikov
Z bivšim partnerjem imava skupnega otroka in nameravava s sodnim sklepom urediti, kar se tiče varstva in vzgoje otroka in stikov. Glede stikov ne veva kaj bi bilo najbolj koristno za otroka. Potrebovala bi neko strokovno pomoč in nisem prepričana, da je sodišče za to usposobljeno. Naj greva najprej h kakšnemu psihologu ali kaj podobnega, da bi nama lahko pomagal. In kaj se zgodi, če bi kateri od naju drugemu preprečeval izvrševanje stikov? ..

Delitev skupnega premoženja
Spoštovani, zanima me, kako bi se določil moj delež na skupnem premoženju ob ločitvi. Hvala za odgovor. ..

Oče nima dovolj sredstev, da bi si sam plačeval domsko oskrbo
Razmišljamo, da bi očeta premestili v dom za upokojence. Sam nima dovolj sredstev, da bi si pokril stroške domske oskrbe. Zanima me, ali bom jaz dolžan (do)plačevati za domsko oskrbo, glede a to, da z očetom nisem od desetega leta starosti imel nobenih stikov. Z njegove strani od kar se je odselil od naju z mamo tudi ni bilo nobene finančne podpore. ..

Otroka v posvojitev
Z možem sva v tako hudi finančni situaciji, da razmišljava, da bi otroka zaupala drugim osebam v posvojitev. Misliva, da bi za sina bilo to bilo najbolje, saj sama ne zmoreva dostojno poskrbeti za njegov razvoj. Ali bi to bilo možno? ..

Skrbnik otroka po smrti
Spoštovani, pred kratkim mi je umrl mož, s katerim imava skupno hčerko, staro dve leti. Tudi sama sem hudo bolna in bi rada da v primeru najhujšega za hčerko nadalje skrbi moja sestra. Ali in na kakšen način lahko to zagotovim. ..

Višina preživnine
Partner s katerim sva šla narazen in imava skupnega otroka, ima plačo 1.600 EUR bruto. Kakšna bi bila primerna preživnina za otroka?     ..

Ali je zunajzakonski partner dolžan preživljati otroka
Zanima me, kdo je dolžan preživljati hčerko, ki jo imava skupaj z bivšo partnerico, če z njo več nisem v zvezi, nimam sredstev za življenje, novi zunajzakonski partner moje bivše partnerice pa je precej premožen. Hčerka je sicer pri njiju. Ali bi novi partner moral poskrbeti tudi za hčerko njegove partnerice (čeprav to ni njegov otrok). ..

Kdaj se izvenzakonska zveza preneha
Spoštovani, zanima me kdaj se izvenzakoska zveza preneha. Z (bivšo) partnerico sicer še živiva skupaj, a ne želia več biti izvenzakonska partnerja.   ..